*

Superliga

Så kom OB i sikkerhed

OB’s målmand blev skadet i bundkamp, der sikrede fynboerne ny superligasæson.

Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Der findes fodboldkampe, der med ét kan få et helt års ubærlige skuffelser til at virke ubetydelige og få hårdt prøvede fans til - i ren lettelse - at kramme den fremmede sidemand lige så inderligt, som de ville kramme deres kæreste.

Sådan en kamp blev fredagens opgør mellem OB og AC Horsens, da den traditionsrige fynske klub endegyldigt sikrede sig en ny sæson i Superligaen med en sejr på 2-1.

Selv uden de to offensive profiler, Casper Nielsen og topscorer Edmundsson, havde OB i starten held med at få den ellers solide Horsens-defensiv bragt ud af balance, særligt i form af dybe stikninger gennem forsvarskæden.

Igen var det dog tydeligt, hvorfor OB er det hold i ligaen, der bruger flest afslutninger per mål, indtil en af klubbens egne talenter strålede efter tyve minutter.

Et fornemt lob ind i feltet endte hos den 22-årige Mathias Greve, der køligt vendte sig rundt med en modstander i ryggen, inden han sneg sit første sæsonmål ind.

Så stod AC Horsens-træner Bo Henriksen og forsøgte at brøle noget opmuntring ind i sine pressede spillere, mens OB-træner Kent Nielsen sad tilbagelænet med armene over kors, indtil klassekeeperen Sten Grytebust måtte humpe fra banen kort før pausen.

Hans afløser, Michael Falkesgaard, blev med det samme svigtet af sit forsvar, der hverken fik clearet bolden eller havde styr på AC Horsens-forsvar Helgason, der hamrede udligningen ind via stolpen.

Under tunge regndråber sled hjemmeholdet for at generobre overtaget og måtte vente nervøst på forløsningen, indtil et andet lokalt talent - Jens Jakob Thomasen - bragede det afgørende mål ind i overtiden og skabte bunkejubel i Odense. Med fem point ned til AC Horsens er OB nu i sikkerhed i Superligaen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
OB
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her