Superliga

Spoleret spænding i Superligatoppen og aarhusiansk målfest

Runden gav storsejre til Randers og AGF. Men spænding i toppen finder man ikke i Superligaen i år.

Lup på ligaen:

Hvem er de virkelige vindere fra den netop overståede runde i Superligaen, og hvad åbner resultaterne for? Hvilket hold er i krise, og hvordan er tilstanden hos de bedste danske klubber? JP analyserer perspektivet på Superligaen efter hver runde.

Vindere: Brøndby, FCK, Randers, Lyngby, Viborg, AGF. Lyngby havde en god runde, hvor holdet slap for Brøndby og FCK - det blev udnyttet maksimalt med sejren over Sønderjyske, så drømmen om bronze kan fortsætte.

Tabere: OB, Sønderjyske, Silkeborg, AaB. Både Aab og OB virker som ganske spændende projekter, men stadig netop det - projekter. Niveauet er i hvert fald svingende med 0-4-nederlag i denne uge efter sejre i runden før.

Status quo: FC Nordsjælland, FC Midtjylland. Nederlag til Brøndby og FCK må efterhånden være budgetteret med for de fleste hold - selv dem i mesterskabsspillet. Både FCN og FCM er derfor stadig lige så meget med i bronzekampen som før denne runde.

Lad os starte med at opsummere ikke bare denne runde, men hele indeværende Superligasæsons kamp om topplaceringerne i to overskrifter – begge taget fra Jyllands-Postens dækning af denne spillerunde:

»FCK kan blive danske mestre i næste weekend«

»Nu kan Brøndby næppe undgå at nappe sølvet«

For når man læser de to overskrifter er det værd at huske på, at de er skrevet med seks runder tilbage af mesterskabsspillet. Der er altså ikke megen spænding tilbage helt i toppen af Superligaen, som i denne sæson synes at være delt i flere niveauer, end selv den nye struktur kan gøre rede for.

Brøndby-anfører: Rønnow vinder kampe for os

I toppen finder vi naturligvis FCK, som søndag fortsatte den indtil videre ubesejrede sæson med en 3-1-sejr over FC Midtjylland – endnu engang med målgivende aflevering fra Ludwig Augustinsson til Andreas Cornelius.

Som den anden overskrift antyder, er Brøndby ikke overraskende enlig toer i regnskabet med 13 point op til FCK på førstepladsen og hele 18 ned til tredjepladsen - et påfaldende stort pointgab mellem anden- og tredjeplads, hvor tætteste sammenligning er 2005/2006-sæsonen der endte med ni point mellem Brøndby og OB som nummer to og tre.

Først efter Brøndby finder vi så et lag, som indeholder mere end et hold. De resterende fire positioner i mesterskabsspillet bliver nemlig byttet rundt efter hver runde for tiden. Denne gang med Lyngby tilbage på tredjepladsen efter 2-1-sejr over Sønderjyske og de supplerende nederlag til FC Nordsjælland og FC Midtjylland.

Efter runden er der dog plads til at spekulere på, om man ikke kunne klemme et enkelt hold mere med i ovenliggende lag. Hvis man besøger en blåklædt by i det kronjyske, skal man i hvert fald nok finde nogle, som vil være med på den ide. Her blev det nemlig til noget så unikt for 2017 indtil videre som et sprudlende Randers-hold med en 4-0 sejr.

Randers FC sigter efter Europa League

I bunden finder vi så et lag, som det ikke nytter at udpege selv, når tabellen allerede har gjort det. For under stregen til nedrykningskampe finder vi lige nu Horsens, Esbjerg, AGF og Viborg. Og selvom Esbjerg ikke kan snige sig op over nedrykningsstregen venter stadig to gyserkampe for de øvrige hold.

At spændingen derfor i høj grad kan findes i bunden af den nye struktur blev understreget i rundens efternøler-kamp mellem AGF og AaB, hvor AGF lige som forventningerne var længst nede gjorde det uventede og vandt 4-0 med to dobbelte målscorere.

Den ene var Morten "Duncan" Rasmussen, som efter sejren helst ville snakke om defensiven.

AGF-helte hylder alternativ forberedelse og solid defensiv

Med det femtebedste angreb i ligaen (42 mål) er det måske også forståeligt at være glad for et rent bur til det fjerdemest indkasserende forsvar (46 mål). AGF har i øvrigt den klart bedste målscore holdets gruppespil nu - det kan blive en afgørende faktor, hvis Silkeborg bliver nervøs, og andenpladsen i gruppen kommer i spil.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her