*

Superliga

FCK sparker Danmark fremad på vigtig rangliste

FCK høster vigtige point i Uefa-regi i imponerede dansk sæson i Europa.

En sejr til FCK i Europa League er også lig point for Danmark på Uefas rangliste. Foto: Valentina Petrova/AP

Med gårsdagens sejr over Ludogoretz bragte FCK sig ikke blot et skridt tættere på at gå videre i Europa League.

Klubben hentede nemlig samtidig såkaldte koefficientpoint til Danmark på Uefas rangliste over de europæiske ligaer. Ranglisten afgør hvor gode, og hvor mange pladser landenes klubhold får tildelt i de europæiske turneringer.

Lynmål banede vej for FC København-triumf i Bulgarien

Og københavnernes sejr er et passende billede på, hvordan det er gået for Danmark i år. For der er blevet høstet rigtigt mange point.

Selvom det lige nu kun er FCK, der stadig spiller videre i Europa, gjorde både Sønderjyske, FC Midtjylland og Brøndby tidligere på sæsonen nemlig også deres for at hente point til Danmark.

»Vi har et overordentligt godt år. Det er glædeligt, og det siger noget om kvaliteten i dansk fodbold,« siger direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

Lige nu har de danske klubber med 7,75 point formået at hente flere point end i nogen af de foregående fem sæsoner, og dermed står Danmark til at tage et stort ryk op ad ranglisten til næste sæson, da placeringen udregnes efter de foregående fem års resultater.

Lige nu står springet til at blive fra en 24. plads inden denne sæsons start til en 18. plads inden næste.

Hos FCK insisterer pressechef Jes Mortensen dog på, at klubben ikke har travlt med regnearkene inden de europæiske kampe:

»Det er ikke noget, vi regner på. Vi spiller bare for at vinde. Det er selvfølgelig fint, hvis vi gør det nemmere for os selv til næste gang, men vi fokuserer på det sportslige.«

Udvist FCK'er havde lyst til at slå dommeren ihjel

Der er dog ellers stadig rigeligt på spil på ranglisten.

For hvis FCK fortsætter videre i Europa League og henter flere point, så kan Danmark nå en 17. plads, som lader både årets vinder af pokalfinalen og nummer to i ligaen, som altså lige nu er Brøndby, træde ind i Europa League en runde senere.

Hvis man drømmer lidt videre mod den helt optimale situation, kan Danmark i allerbedste tilfælde være i top 15 til næste sæson - og det ville betyde to danske klubber i Champions League kvalifikationen.

De lande, der står lige foran Danmark, er Rumænien, Kroatien og Bulgarien. Her er det værd at bemærke, at hverken Kroatien eller Bulgarien har tilbageværende hold i Europa, mens Rumænien har et enkelt.

FCK'ere: Vi er godt på vej videre i Europa League

På trods af de gode resultater lige nu, lurer skyggerne alligevel i baggrunden. For Uefa vil nemlig indføre et nyt regelsæt for kvalifikationen til europæisk fodbold fra sæsonen 18/19, som i sin essens favoriserer de store landes ligaer.

Og det bekymrer i Divisionsforeningen.

»Det betyder, at det vil blive sværere at komme med. Jeg ved ikke lige hvor mange procent sværere, men der bliver færre pladser at spille om. Men lad os håbe at Uefa besinder sig og kigger mere på værdien af sportslige meritter,« siger Claus Thomsen.

Karantæner irriterer Solbakken efter triumf i Europa

I FCKs lejr er bekymringen ikke på helt samme niveau endnu på den korte bane, selvom de langsigtede planer dog ikke skaber tilfredshed.

»På den korte bane bliver det for 18/21 lidt sværere gennem "Champions Route", men til gengæld kommer klubbens koefficient mere i spil i seedningen. Så for os bliver der ikke en kæmpe forskel, fordi vi har en relativt god koefficient. Men skulle andre blive mestre, kunne det blive en udfordring,« siger Jes Mortensen, inden panderynkerne melder sig:

»For os er det planerne efter 2021, der bekymrer. Og det er også noget vi vil bringe op sammen med andre klubber, at det ikke er ønskværdigt at isolere de store klubber med direkte adgang.«

Dyk selv ned i ranglisten her.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her