Superliga

Kyniske Viborg straffede ineffektive Randers

Efter fire runder af forårssæsonen har Randers kun hentet et point, efter klubben søndag tabte 1-3 til Viborg.

Foto: Kenneth Lysbjerg Knustrup/Polfoto

Snakken om Randers FC skal gå på fodbold igen. Det må være et ønskescenario for klubbens ledere, trænere og spillere efter 10 dage, hvor trekantsdramaet mellem Jonas Borring, hans fraseparerede hustru og Christian Keller har optaget spalteplads i den danske sportspresse mere end holdets præstationer på banen.

Drejes bevågenheden væk fra ”kone-gate” og over på det sportslige, opmuntrer det imidlertid nok heller ikke ligefrem kronjyderne. Med søndagens nederlag på 1-3 til Viborg FF har de blot taget ét enkelt point i forårets første fire runder af Alka Superligaen og indtager i skrivende stund en ottendeplads i tabellen. 

Årsagen til de sløje resultater er især en uskarp offensiv. Inden kampen mod Viborg havde Randers blot scoret én gang i ligaregi, siden forårssæsonen indledtes. Betegnende er det, hvordan klubbens topscorer Viktor Lundberg er gået helt i stå. Den svenske angriber nettede forrygende syv gange i sæsonens otte første kampe, men har ikke scoret i en betydende kamp for Randers siden september sidste år.    

Lige så symptomatisk er det, at nr. to på holdets interne topscorerliste såmænd er Jonas Borring med seks sæsontræffere. Han har som bekendt orlov fra fodbold på ubestemt tid. Med de ting in mente var det svært at forestille sig, hvem de randrusianske scoringer skulle komme fra, da startelleverne tikkede ind.  

Randers lagde ellers ud med at trykke Viborg tilbage på egen banehalvdel. Boldbesiddelsen på den sidste tredjedel af banen førte dog sjældent til noget farligt. Højrekanten Kasper Fisker havde et nærgående forsøg med en følt inderside fra 20 meters afstand efter otte minutter, som sneg sig lige forbi. 

Et kvarter skulle der gå, før der kom et offensivt indslag fra Viborg. Et hjørnespark blev headet ud af Randers-feltet og på kanten af det stod Osama Akharraz klar. Han kanonerede med et resolut vristspark kuglen op i højre hjørne af chanceløse Karl-Johan Johnssons mål og bragte gæsterne på 1-0.

Som halvlegen skred frem, kom Viborg bedre med, men Randers-dominansen fortsatte. Efter en halv times spil havde hjemmeholdets Kasper Junker, der var foretrukket frem for Mikael Ishak fra start, et skud på kassen efter en kontra, men det blev til en fesen jordtriller for den unge angriber.

Fem minutter senere kom Randers-forløsningen endelig. Viborg blev fanget i et boldtab højt oppe på banen, Kasper Fisker tog et raid på 40 meter og smed efterfølgende bolden ind i feltet til Mandla Masango, der totalt umarkeret kunne heade udligningen ind bag Peter Friis Jensen i Viborg-målet.

Glæden var dog kortvarig for hjemmeholdet. Et minut før pausefløjt lagde Viborgs Lukas Legager en, hvad der lignede håbløs, stikning i dybden til Serge Deble, der via sit hurtige antrit alligevel fik kringlet sig ind foran Mads Agesen, som hægtede angriberen og begik straffe. Jeppe Curth eksekverede sikkert til 2-1.  

Billedet fra første halvleg tegnede sig igen i anden. Randers havde spilovertaget, men skabte kun få chancer og manglede snært i afslutningerne. Omvendt stod Viborg-holdet godt organiseret, og når det nærmede momentvis nærmede sig hjemmeholdets mål, blev det til gengæld farligt.

Efter en times spil blev endnu en dyb bold slået frem efter Serge Deble, som overspurtede de tunge Randers-forsvarere og forsøgte at chippe den over keeperen, men afslutningen manglede kvalitet.

Både Kasper Junker og Viktor Lundberg blev skiftet ud i løbet af kampen. Heller ikke det hjalp. Mikael Ishak havde rigeligt med afslutninger efter sit indhop. Dog ingen, som voldte Peter Friis Jensen problemer. Også Moussa Maazou nåede at forsøge sig, men heller ikke han havde held til at score. 

Det havde til gengæld Viborgs Sebastian Andersen, der slog sidste søm i Randers-kisten med en scoring efter en kontra, da der var spillet 86 minutter. 

Dermed vandt formstærke Viborg 3-1 og har nu hentet otte point i forårssæsonen. Det rækker foreløbig til en syvendeplads i Alka Superligaen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Alle skal føle sig hjemme i den danske folkeskole

Dorte Lange, Næstformand i Danmarks Lærerforening
Det er afgørende for vellykket integration, at vi bliver meget bedre til at inkludere indvandrerbørn i folkeskolen. Det kræver bl.a. et opgør med, hvad det vil sige at være dansk.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Biler
Ærgerlig fejl: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her