*

Superliga

FCK vandt mest på kampen mellem rivalerne

FCM og AaB mere end bestod som nyklassiker. Desværre fik et tvivlsomt dømt straffespark stor betydning.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

På trods af flere gode bud har Superligaen i de seneste mange sæsoner ikke kunne mønstre en duel mellem to jyske klubber, som har kunne fange Fodbolddanmarks interesse på samme måde, som når FC København og Brøndby brager sammen.

Kampen

FC Midtjylland-AaB 1-1 (1-0)

Mål: Jakob Poulsen 1-0 (straffespark). Lukas Spalvig 1-1.

Men i nuet og i den nærmeste fremtid ville FC Midtjylland og AaB være et aldeles fremragende bud. Mandag aften leverede de to klubber nemlig en fodboldkamp, der både kunne matche det københavnske modstykke i tempo, intensitet og had de to fangrupper imellem. Selvom fremmødet godt kunne have været større på MCH Arena.

Alt sammen foregik i jagten på at komme tættere på FC København og forbedre egne chance om at vinde det mesterskab, man henholdsvis vandt senest i sidste og forrige sæson.

Det uafgjorte resultat på 1-1 var helt godkendt. FC Midtjylland var en anelse bedre end AaB i første halvleg, imens nordjyderne var bedst i den anden.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto
Helt godkendt var det til gengæld ikke, hvad dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen leverede med fløjten særligt i kampens første 45 minutter. Linjen i kendelserne var ikke til at få øje på, og flere af dem så decideret forkerte ud. Værst og mest afgørende blev det lige inden pausen, da Paul Onuachu kom i duel med Kenneth Emil Petersen på kanten af nordjydernes felt. AaB-forsvareren havde tydeligt ulovligt fat i den høje nigerianer, som faldt til jorden. Dommer Kristoffersen dømte hurtigt et straffespark i situationen, der var svær at afgøre om fandt sted udenfor eller inde i feltet. Flere hurtigt skrivende fodboldentusiaster på det sociale medier mente, at straffesparket var korrekt dømt, indtil det i tredje langsomme gengivelse viste sig, at Kenneth Emil Petersen slap Onuachu inden straffesparksfeltets kridtstreg. Det mindre gode i Mads-Kristoffer Kristoffersens skøn var, at han umuligt fra sin position kunne være stensikker, at det var korrekt at tilkende FC Midtjylland så stor en mulighed, som han gjorde.

AaB-profil ærgrer sig: Skulle have kørt FCM over

Efter langvarige og højlydte protester fra AaB-mandskabet satte Jakob Poulsen sikkert føringsmålet ind, der så ud til at sende torsdagens lussing på Old Trafford helt i baggrunden. Pludselig stod FC Midtjylland med muligheden for at kunne spille sig inden for et point af FC København, hvis man kunne holde føringen over AaB og samtidig slå det københavnske rivaler på torsdag.

Skuffet FCM-træner efter 1-1: Nærmest uvirkeligt

Sådan gik det dog ikke. Midtjyderne formåede i anden halvleg ikke holde niveauet fra første samtidig med, at AaB så ud til at forvandle frustrationerne over dommertrioen til noget positivt. Derfor var det helt okay, at Lukas Spalvis fik scoret sit sæsonmål nummer 15 på trods af, at hans niveau i opstartskampene har været en del under hans fremragende efterår. I slutfasen havde begge hold gode muligheder for at rykke endnu tættere på FCK i tabellen. Men til syvende og sidst endte det hele med et resultat, som på trods af at favorisere københavnerne på ingen måde bør punktere spændingen for, hvad der tegner til et stort forår om mesterskabet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her