*

Superliga

Hold da op, så kom Superligaen i gang igen

OB og AGF delte via 2-2 efter at holdene dominerede hver sin halvleg.

Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Der skulle blot gå et kvarter af fredag aften, før der var kommet svar på en række af de spørgsmål, som fodboldtosser har stillet sig selv og sidemanden den seneste tid: Kan Glen Riddersholm få sat skik på AGF?  Er OB stadig sårbare over for indlæg og på dødbolde? Bliver Morten ”Duncan” Rasmussen virkelig en gevinst for AGF efter skiftet fra FC Midtjylland? Og vil hjemmeholdets offensive trækfugl, Rasmus Falk, få en blandet modtagelse af OB-tilhængerne, efter at han har skrevet kontrakt med FC København fra den kommende sæson? Og har dansk fodbold noget at tilbyde, når det gælder godt spil, dueller og underholdning?

OB-AGF 2-2

Vurdering:

AGF dominerede stort i første halvleg takket være frisk spil og evnen til at finde Morten ”Duncan” Rasmussen oppe foran, hvor angriberen enten headede bolden videre eller klogt holdt på den. OB’s forsvar virkede ustruktureret og famlende, og kun manglende skarphed gjorde, at AGF ikke scorede det tredje mål, der ville have lukket kampen. I stedet kunne OB slide sig tilbage efter pausen og kampen skiftede karakter med OB som det mest nærgående hold.

OB: 7

AGF: 7

Kampens spillere:

Anders K. Jacobsen, OB, 7

Elmar Bjarnason, AGF, 7

Dommer: Jens Maae, 02

Superligaen blev genoptaget af OB og AGF i et provinsopgør, og for lige at gøre rækken af spørgsmål færdig. Svaret er ja. Til det hele.

Efter et kvarter førte AGF med 2-0, det første mål efter en hidsig spurt af højre backen Dino Mikanovic, der overleverede bolden til Danny Olsen. Inde foran mødte Elmar Bjarnason Olsens hårde aflevering, og islændingen passerede den debuterende norske målmand, Sten Michael Grytebust, OB’s fjerde målmand i denne sæson. Hvilket også indikerer, at fynboerne har haft sit at arbejde med i defensiven. I efterårets 18 kampe lukkede OB omtrent to mål ind i snit i hver kamp. Og så er det vanskeligt at få point.

AGF øgede til 2-0 efter godt et kvarters spil på en anden af OB’ernes ømme punkter; hjørnespark. Inden foran steg Morten ”Duncan” Rasmussen op, bolden havde retning mod mål, men Grytebust fik skubbet den væk. Riposten lå for fødderne af AGF’s debuterende svenske midterforsvarer, Niklas Backman.

Kort efter kunne Morten ”Duncan” Rasmussen have øget til 3-0, men i duel med Oliver Lund sparkede angriberen ved siden af. En af hans få kiksere i en stærkt spillet første halvleg, der beviste, at Morten ”Duncan” Rasmussen er måske ligaens bedste spiller inde i feltet.

Mens OB’erne tilsyneladende var løbet tør for ideer, inden kampen var fløjtet op, truede AGF med at ydmyge hjemmeholdet yderligere. Josip Elez var tæt på at overliste Grytebust på et direkte frispark, og et usikkert OB-forsvar gav AGF’erne masser af plads at spille på.

Et skud fra Rasmus Festersen efter en returbold var det tætteste, OB var på at komme tilbage i kampen, mens AGF-målmand Steffen Rasmussen et par gange var årvågen og styrtede ud i feltet, da Rasmus Falk blev vippet fri.

 Bagud med to mål ved pausen reagerede OB-træner Kent Nielsen med en dobbeltudskiftning fra begyndelsen af anden halvleg, og OB’erne fik flyttet spillet længere frem på banen. Reduceringen til 1-2 faldt efter et hjørnespark, da Anders K. Jacobsen tilsyneladende fik en tå på en løs bold. Kort efter spurtede Jacobsen igennem i venstre side, men Mikkel Deslers forsøg på tværafleveringen blev reddet af Steffen Rasmussen.

Ærlige Kent og halvglade Glen efter 2-2 i Odense

Målet tvang AGF’erne ud i en disciplin, de ikke havde haft brug for i første halvleg; nemlig at forsvare sig. Pludselig var der tale om en fodboldkamp mellem to hold, og pludselig begyndte de skarpe træk at lykkes for Rasmus Falk.  Det var dog Anders K. Jacobsen, der skabte udligningen til 2-2, da han skubbede Dino Mikanovic væk og fandt Mathias Greve i medløb foran AGF’s mål, mens AGF’erne forgæves appellerede for frispark på Mikanovic. 

I en tempofyldt anden halvleg kom OB tættest på en afgørelse i en Superliga-åbner, der lover godt for resten af foråret.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her