Annonce
Superliga

Politiet lukkede ballademagere ind

Da op til 300 FCK-fans gik amok uden for Aalborg stadion, måtte politiet træffe et svært valg.

Politiet lod op til 300 FCK-fans komme ind på stadion, selvom de inden kampen havde lavet optøjer uden for stadion. Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Allerede før skandalekampen i Aalborg mellem AaB og FCK lavede op til 300 FCK-fans optøjer uden for stadion og stormede billetkontoret- og adgangen.

Alligevel blev de op til 300 FCK-fans lukket ind på stadion, da politiet mente, at man havde bedre styr på ballademagerne derinde.

Det fortæller formanden for AaB's officielle fanklub, Rasmus Trenskow, og det bliver bekræftet af Nordjyllands Politi.

"Lokaliteten og mangel på ressourcer gjorde, at vi ikke kunne anholde dem. Derfor lod vi dem komme ind på stadion," siger indsatsleder ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals, til jp.dk.

Havde to valg

Henrik Skals fortæller, at politiet havde valget mellem at nægte de 300 FCK-fans adgang til stadion, hvilket måske ville betyde, at de ville lave ballade andre steder i Aalborg, eller lade dem komme ind på stadion med risikoen for, at de ville ballade der.

"Vi lavede en aftale med AaB's sikkerhedschef om, at vi lod dem komme ind på stadion, mod at vi sikrede kontrollørernes sikkerhed," siger han.

Løste opgaven korrekt

Undervejs i kampen blev der tændt romerlys og skudt med fyrværkeri fra FCK's fanafsnit, hvilket fik kampens dommer, Michael Johansen, til midlertidigt at afbryde kampen med tyve minutter tilbage og sende spillerne i omklædningsrummet.

Henrik Skals mener, at trods de mange problemer, så løste politiet opgaven korrekt.

"Man kunne godt have ønsket sig nogle flere ressourcer, da vi ikke havde ressourcerne til at styre det hele. Set i bakspejlet ville vi gerne have anholdt nogle flere," siger han.

Nordjyllands Politi havde op til kampen bebudet, at man ville undgå ballade. Derfor havde man tilkaldt ekstra mandskab med det ene formål at dæmme op for uroligheder.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her