Annonce
Superliga

Drømmedebut i målet: Man kan stadig føle sig tryg i AGF

AGF’s nye førstemålmand fik flot debut mod Vendsyssel, der dog tog point med hjem.

AGFs Jens Stage og Vendsyssels Sander Ficher. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Det så rodet ud, da AGF efter 13 minutter mod Vendsyssel indkasserede sit blot fjerde mål imod i sæsonen.

Det var darlingen Jens Stage, der blev noteret for selvmål, da en vendsysselsk dødbold endte med at snitte ham og gå ind bag en chanceløs Oscar Whalley i hans debut som førstemålmand.

Fakta

AGF-Vendsyssel 1-1 (1-1)

Vurdering:

AGF: 7

Vendsyssel: 6

Dommer:

Sandi Putros, 4

Kampens spillere:

Dino Mikanovic, AGF, 8

Nicolai Flø, Vendsyssel, 7

AGF har ellers været alt andet end rodet indtil videre i sæsonen. Forsvaret har indkasseret færrest mål af alle, og holdkortet har været præget af mange genvalg.

Op til kampen kunne man spekulere i, om stabiliteten var blevet sat på bagsædet i transfervinduet, hvor man meget sent tog afsked med Alexander Jovanovic. Serberen har med sine kontante indgreb haft en hovedrolle i holdets gode sæsonstart, og det kan nu engang kun være en nedgradering, når manden, der var andetvalg dagen før, pludselig forfremmes.

Spekulationerne fik lov at vare til kampens 23. minut.

Op til da virkede Oscar Whalley til tider trykket og sendte blandt andet et spark ud over sidelinjen med nervøse suk på stadion til følge: Havde sportschef Peter Christiansen mon sat for meget over styr i transfervinduet?

Det blev et tyndt straffespark til Vendsyssel, som vendte hans kamp.

AGF’s nye keeper reddede straffe i debut: ”Det er en drøm”

Sebastian Czajkowski sparkede ellers godt til, men Whalley sprang rigtigt og fik en hånd godt på skuddet. Stemingen løftede sig straks på stadion, og Oscar Whalley spillede derfra med en anden ro og dygtighed. Whalley er ikke Jovanovic, men for nu virker Peter Christiansen og David Nielsens satsning på ham til at kunne holde.

David Nielsen efter 1-1: ”De lykkedes med det, vi gjorde mod FCK

Med bagkæden på plads som vanligt, kunne AGF efter straffesparket igen koncentrere sig om det offensive spil, hvor de i sæsonen har haft større kvaler end bagtil. Et af problemerne har været Tobias Sanas delvise skadesfravær, men han var søndag tilbage fra start igen, og trods en ofte anonym indsats, viste han atter sin utvivlsomme klasse, da han i første halvlegs overtid satte et frispark direkte ind bag Nicolai Flø.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her