Annonce
Superliga

Ja, det blev »intenst, vildt og ekstremt«: Brøndbys gulddrøm blev stoppet af vildt Horsens-comeback

AC Horsens scorede to mål i slutfasen mod Brøndby og sikrede 2-2. Nu ligger FC Midtjylland nummer et.

En skuffet Brøndby-fan efter kampen. Foto: Ritzau Scanpix/CLAUS FISKER

For præcis fem år siden jublede Brøndby-fansene med nogle af de dybeste brøl, der nogensinde har været på Casa Arena i Horsens. Det var dengang, profilerne hed Dennis Rommedahl og Simon Makienok, og traditionsklubben lige akkurat undgik en historisk nedrykning.

Fredag aften skulle det blive endnu vildere. De over 5000 medrejsende fans fra Vestegnen smed trøjerne, de skreg mod den lune aftenhimmel, og de krammede endnu engang hinanden på udebanen i Horsens - denne gang på grund af udsigten til et mesterskab.

Og så spolerede AC Horsens Brøndby-festen med to mål i de allersidste minutter - et fuldstændig vanvittigt comeback til 2-2, der kan koste Brøndby mesterskabet.

For nu fører FC Midtjylland med to point inden sæsonens sidste kamp efter et kæmpe Brøndby-kollaps i de sidste minutter af kampen.

AC HORSENS – BRØNDBY IF 2-2 (0-2)

AC Horsens: 8

Brøndby IF: 7

Dommer: Michael Johansen, 8

Kampens spillere:

Frederik Rønnow, Brøndby IF, 8

Jonas Thorsen, AC Horsens, 6

Det lærte vi: Simon Tibbling er én af de vigtigste spillere for Brøndby, og han bragte den fornødne energi ind på det til tider hårdt trængte mandskab.

Detaljen: Benedict Röcker scorer næsten aldrig, og når han gør, er det med hovedet. Sådan var det i hvert fald indtil fredag. Smask! Tyskeren hamrede bolden op i målhjørnet, lige da Brøndby trængte allermest til det.

Inden startfløjtet havde AC Horsens-træner Bo Henriksen sagt til Jyllands-Posten, at kampen ville blive den største i hans trænerkarriere. 

»Det bliver intenst, vildt og ekstremt,« sagde han. Og det fik han ret i.

Brøndby virkede aggressive fra start, mens AC Horsens konstant lurede på kontraangreb. Det blev farligt efter et kvarter i form af to kæmpe muligheder til hjemmeholdet - først efter et gennemspillet angreb og så efter hjørnespark - der tvang Brøndby-keeper Frederik Rønnow ud i to vilde pragtredninger på under et minut.

I det næste øjeblik lobbede en helt fri Teemu Pukki bolden over AC Horsens-keeperen, men også forbi mål. Ja, det var i sandhed intenst, vildt og ekstremt.

Det hele blev hjulpet godt på vej af de højlydte udefans. For dem var det tydeligvis meget mere end en vigtig kamp. Det var en kamp, der simpelthen skulle vindes efter mandagens 0-1 nederlag hjemme til FC Midtjylland, der udskød den første guldfest på Vestegnen i 13 år, og midtjydernes 2-0 sejr over FCK tidligere fredag aften.

Længe blev deres håb primært næret af stærke Rønnow og en tilbagevendt svensker. Hvis man var i tvivl om Simon Tibblings betydning for Brøndby, skulle man blot høre, hvor irriteret træner Zorniger var over at skulle undvære den karantæneramte midtbanespiller mod FC Midtjylland. Mod AC Horsens bragte den 23-årige svensker - der med lidt god vilje kan minde om Juventus-legenden Pavel Nedved med sin dynamik, teknik og halvlange hår - øjeblikkeligt fart og kvalitet ind på sit hold, der ellers virkede lettere mærket af presset.

Og så var AC Horsens igen tæt på efter en halv time, nok engang var Frederik Rønnow redningsmanden, mens Brøndby-fansene blev tavse. Kunne hjemmeholdet virkelig ende med at »splitte hele lortet ad«, som Bo Henriksen havde bebudet?

Lige da dén tanke meldte sig, besluttede Brøndbys Benedict Röcker sig for at lave et vanvittig flot - og atypisk - mål. Den høje midterforsvar lagde bolden til rette for sig selv et par meter uden for feltet og smaskede så bolden op i det ene målhjørne.

Og minuttet efter blev forårets profil, Kamil Wilczek, sendt afsted i dybden, hvorefter han let scorede sit 12. forårsmål. 2-0 til Brøndby, og så lød de høje brøl endnu engang ud over Casa Arena.

FCM lagde maksimalt pres på Brøndby

»Vi laver de samme fejl igen og igen, og så kommer vi til at se dumme ud,« sagde en irriteret AC Horsens-anfører Mathias Nielsen i pausen til TV 3+.

Det koksede igen i hjemmeholdets forsvar lige efter pausen, da Brøndby-stjernen Hany Mukhtar løb sig fri, men brændte den store chance.

Derefter begyndte AC Horsens på fornem vis for alvor at presse Brøndby IF og burde tidligere have bragt spænding i opgøret med en reducering.

Det skete dog først et minut før udløb af den ordinære tid, da indskiftede Kjartan Finnbogason hamrede bolden ned under muren på et frispark uden for feltet, og så var der lagt op til en vanvittig afslutning på kampen.

Og så, i det allersidste minut (efter fem minutters tillægstid), scorede Finnbogason på en løs bold i feltet og slog luften ud af Brøndby-tilhængerne, mens det nu var AC Horsens, der brølede af glæde.

Det var nok mesterskabet, der røg der for Brøndby IF. Ja, det blev mildt sagt intenst, vildt og ekstremt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her