Annonce
Superliga

Dramaet lever: Nedrykningsgyser er helt åbent før returopgør

Silkeborg fik på ufortjent maner skrabet en udligning i hus i de allersidste minutter, da de mødte Helsingør på udebane i den første af to kampe, der afgør, hvem der rykker direkte ned i 1. division.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvem rykker ned?

Det spørgsmål er pivåbent, efter Helsingør og Silkeborg torsdag spillede 1-1 i den første af to playoffkampe.

FC Helsingør - Silkeborg 1-1 (1-0)

Vurdering:

  • Helsingør: 6
  • Silkeborg: 5
  • Dommer: Jens Maae, 7

Kampens spillere

  • Douglas, Helsingør, 7
  • Gustav Nilsson, Silkeborg, 6

Det lærte vi

At Helsingørs taktik med lange bolde, to stærke angribere og en disciplineret bagkæde er en solid af slagsne.

Detaljen

Douglas’ mål. Andet kan det ikke være.

Før kampen har der måske aldrig været så meget på spil på og omkring Helsingør Stadion, som der var før torsdagens kamp.

Der ventede således spillerne fra Silkeborg og Helsingør et anderledes syn, da de kom kørende til stadion. Et væld af politibiler og sorte kassevogne kontrollerede området. Og selv om den første af to meget vigtige kampe fandt sted, hvor taberen over to kampe rykker ned i 1. division, så havde sikkerhedsopbuddet ingen relation til kampen. Et topmøde med 47 udenrigsministre fra Europarådets stod på programmet på Hotel Marienlyst et par hundrede meter fra stadion.

Randers FC-træner vil slutte mareridtssæson på mandag

Hvis der for spillerne var den mindste flig af tvivl om, hvad der var på spil, så gav et glubsk reklamefremstød fra 1. divisions navnesponsor, Nordic Bet, svaret. Bettingfirmaet havde sat en stand op, hvor tilskuerne kunne få gratis billetter samt vinde t-shirts og trøjer. På banen kunne spillerne tabe deres plads i Superligaen.

Silkeborg kom dårligst ind til kampen. Torsdag tabte de 3-1 mod Brøndby, mens de søndag smed en 2-0-føring hjemme mod Lyngby. Endda på to omstillingsmål. Meget symptomatisk for Silkeborg i dette forår, hvor det unge mandskab har haft svært ved at holde hovedet koldt i de afgørende faser af kampene.

I den indledende del af kampen mod Helsingør lignede det ikke, at Silkeborg havde rejst sig fra weekendens skuffelse. De blev overrumplet af Helsingørs direkte spil, der hurtigt udmøntede sig i chancer. Først havde hjemmeholdet et hovedstød tæt fra mål, siden et skud på oversiden af overlæggeren, hvorefter det uundgåelige skete efter 13 minutter. Her halvflugtede Helsingørs brasilanske angriber Douglas bolden i kassen. Først via overlæggeren, dernæst de to opstandere. Smukt.

Douglas kunne i 2. halvleg havde scoret et tilsvarende grimt mål, da han efter klumbspil havde muligheden for at skovle bolden i kassen tæt fra mål. Det gjorde han ikke, selvom han burde have scoret.

Silkeborg havde ikke meget, men det behøver man ikke at have, hvis man er effektiv. I de sidste minutter pressede klubben på. Først brændte Gustav Nilsson,  da han midt for mål fik serveret en kæmpe chance. Men umiddelbart efter, sidst i tillægstiden, gjorde han det onde ved Helsingør, da han kraftfuldt sparkede bolden fladt i nettet. 

Helsingør og Silkeborg spiller returopgøret på mandag. Det dårligste hold over de to kampe rykker ned. Vinderen skal spille endnu en playoff-duel mod et pt. ukendt hold fra 1. division.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her