Annonce
Superliga

Fiasko for Silkeborg: Sendte sig selv mod direkte nedrykningskampe

Lyngby trodsede Silkeborg-scoringer og har nu det bedste udgangspunkt i overlevelseskampen.

Tobias Salquist, Silkeborg IF, og Jeppe Kjær, Lyngby Boldklub, i duel under Alka Superliga-kampen på Lyngby Stadion. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Først 1-0, så 2-0. I godt 20 minutter af 2. halvleg var alt fryd og gammen for Silkeborg i playoff-returopgøret mod Lyngby.

Med scoringerne var de godt på vej til at vinde opgøret samlet, men de rødklædte midtjyder kan ganske enkelt ikke finde ud af at forsvare til 0. Kampen endte derfor 2-2 med Lyngby som samlede sejrsherrer og en forbedret chance for at overleve i Superligaen.

Silkeborg – Lyngby 2-2 (0-0)

Silkeborg: 4
Lyngby: 7
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, 7


Kampens spillere:
Vladimir Rodic, Silkeborg, 6
Jeppe Kjær, Lyngby, 7

Det lærte vi:
Silkeborgs forsvar er dårligt i forvejen. At måtte ændre på to ud af fire i startopstillingen hjælper bestemt ikke på det problem.


Detaljen:
17-årige Adam Sørensen leverede ikke blot et mål for sit hold, mens også dagens overhaling, da han løb Nambishi helt over ende i en farlig duel.

De kongeblås modstander bliver Randers, mens Silkeborg kan skue frem til to neglebidende opgør mod Helsingør, hvor taberen rykker direkte ned. Pokalfinalen ære må for længst være glemt på Jysk Park nu.

Genlæs livebloggen: Silkeborg i knæ - står over for duel med FC Helsingør

Silkeborg var før kampen udnævnt som favorit. Grundlaget for det kan være svært at finde, når klubben nu kun havde vundet et enkelt af de fire opgør mellem holdene i denne sæson og derudover tabt to og spillet en enkelt uafgjort.

Værre blev det kun, da startopstillingen blev afsløret med Årets Pokalfighter Simon Skou Jakobsen ude med skade og Sammy Skytte og Casper Sloth væk med sygdom. Læg dertil karantæne til profilen Jens Martin Gammelby og regn selv på, hvor lille den reelle favoritværdighed var.

Kampens første halvleg blev da også ganske jævnbyrdig, og trods få egentlige chancer var det nogenlunde ligetil at opfatte holdenes tilgang til angrebsspillet: Lyngby forsøgte sig med flade indlæg og afleveringer ind mod feltet, mens Silkeborg enten gik efter at aktivere lange Gustaf Nilsson i feltet eller etablere et småspil på kunstgræsset.

Målt på antallet af store chancer var ingen af metoderne til en start succesfulde, men med to hold på banen, som har indkasseret over 30 mål i Superligasæsonen, var det aldrig helt til at sige, hvornår noget ville lykkedes.

Alligevel blev første halvlegs største begivenhed en tackling på Silkeborgs Vladimir Rodic foretaget i 8. minut. Var forseelsen begået blot et par centimeter længere østpå havde det nemlig været et straffespark i stedet for den kedeligere version: frispark.

Hvor 1. halvleg fejlede i spænding, gjorde den anden af slagsen det anderledes godt lige fra start. Blot fire minutter inde gjorde Gustaf Nilsson det nemlig til 1-0 efter fornuftigt indlæg af Gustav Dahl.

Med målet var det samlede opgør vendt på hovedet. Lyngby havde fordelen fra første kamp med 2-1, men det ene mål ville være nok til i stedet at gøre Silkeborg til sejrsherrer grundet udebanemålet.

Silkeborg reagerede bedre end Lyngby på kampens ændrede vilkår og skabte efterfølgende flere gode chancer. Kun 10 minutter gik der, inden en af dem også blev til endnu et mål ved Valdimir Rodic’ fod.

Denne gang var det dog Lyngby, der reagerede bedst og næsten øjeblikkeligt gjorde gengæld med en scoring til 2-1 af den blot 17-årige Adam Sørensen.

Endnu engang ændrede kampens præmis sig nu. Ved 2-1 efter 90 minutter ville opgøret gå i forlænget spilletid.

At Simon Skou Jakobsens afløser på dagen, Jeppe Gertsen, 10 minutter senere måtte lade sig skifte ud blev en umiddelbart afgørende sekvens for kampen.

I de efterfølgende minutter lagde Lyngby nemlig gevaldigt pres på Silkeborg, og det efterhånden noget sammenflikkede forsvar kunne i sidste ende ikke holde til det. På sin anden store chance på få minutter gjorde Jeppe Kjær det derfor til 2-2.

Strukturen vil det, at også dette mål gav en ny situation. Alt under to mål ville betyde, at Lyngby vandt samlet, og den opgave kunne hjemmeholdet ikke løse.

Dermed er scenen sat for de kommende nedrykningsopgør, hvor begge hold godt nok har en pistol rettet mod sig, men det kun er den med retning mod Silkeborg, der har hanen spændt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her