Annonce
Superliga

Anfører og målscorer Jakob Poulsen: »Vi har en vanvittig mental styrke«

Søndag vandt FC Midtjylland sin tredje kamp på seks dage. FCK blev besejret efter et dramatisk comeback, 120 minutters pokalfodbold slog Hobro ud, og søndag var FC Nordsjælland slået med 2-1.

Netop holdets bredde er en af Midtjyllands store styrker, mener Jakob Poulsen. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Det var tæt på Right to Dream Park søndag, da FC Midtjylland vandt over de nordsjællandske værter. For gæsterne betød sejren, at man fortsat følger Brøndby i toppen af Superligaen.

»Første halvleg synes jeg, at vi har fuld kontrol, og vi holder dem væk fra chancer. Anden halvleg starter fantastisk for os, vi får scoret, og derfra synes jeg, at de har en periode, hvor de er lidt bedre end os. Så får vi ændret det tilbage og har fin kontrol i resten af kampen. Jeg synes, at vores spil bliver bedre og bedre,« sagde FCM-anfører Jakob Poulsen efter kampen og forklarede, at han ikke synes, at der var stor forskel på de to hold.

Det har været kendetegnet ved mange af FC Midtjyllands seneste kampe, hvor spillet ikke nødvendigvis har imponeret, men midtjyderne gang på gang har trukket sig sejrrigt ud af opgørene.

»Det er mange faktorer, der gør forskellen. Vi er supergode på vores dødbolde. Der scorer vi mange mål. Vi har en vanvittig mental styrke. Vi tror hele tiden på, at vi nok skal få de chancer, der skal til. Samtidig er vi også rigtig gode defensivt. Den defensive base er utrolig vigtig.«

Midtjylland var hæmmet af tre vigtige karantæner i forsvaret op til dagens kamp, der blev afviklet uden Marc Dal Hende, Boubacar Sanneh og Kian Hansen. Ind kom Markus Halsti og Alexander Munksgaard, der tilsammen knap har spillet 500 minutters superligafodbold denne sæson og Andreas Poulsen. Netop holdets bredde er en af Midtjyllands store styrker, mener Jakob Poulsen.

»Det er godt at se, at der kommer en del nye ind i dag, som alle sammen leverer varen. Munksgaard og Halsti i forsvaret, Kraev og Artem (Dovbyk, red.) oppe foran. Det viser, at der på trods af store salg i transfervinduet, stadig dukker nye op og slår til. Det er meget vigtigt i det her tætte program.«

FC Midtjyllands lange negle holder holdet på en delt førsteplads

Netop Jakob Poulsen stod for kampens første og smukkeste scoring, da han krøllede bolden forbi FCN-muren på et frispark og ind bag målmand Runar Alex Runarsson. Det bekræftede hans ry som frisparksspecialist.

»Jeg ved ikke, om de var en klassisk Jakob Poulsen scoring,« sagde Jakob Poulsen og grinte.

»Det var et frispark uden for feltet. Og på den distance har jeg en god selvtillid. Jeg havde en stor tro på, at jeg nok skulle sparke den ind.«

På torsdag skal FC Midtjylland møde rivalerne fra Brøndby på MCH Arena. Og en rutineret herre som Jakob Poulsen udnyttede selvfølgelig muligheden for at sætte presset over på Brøndby-spillernes skuldre.

»Jeg tror, at presset er ca. lige stort for begge hold. Men hvis man kan sige, at presset er større et sted, er det nok i Brøndby, fordi det er længe siden, at de vandt det danske mesterskab, og alle medier snakker om, at det kunne være fedt, hvis Brøndby vandt igen. Fans og klub har en stor drøm om, at mesterskabet skal vindes i år. Vi vil gøre alt for, at det ikke bliver tilfældet.«

Cheftræner Jess Thorup var også ganske tilfreds med dagens resultat mod FC Nordsjælland, der ikke havde tabt på hjemmebane siden august måned. Han havde også ros til de mange spillere, som trådte direkte ind i startopstillingen uden at have fået særlig meget spilletid denne sæson.

»Selvfølgelig var jeg lidt bekymret. Sådan er det, når nogle spillere ikke har spillet ret mange minutter. En ting er at træne, noget andet er at spille. Men at Halsti hiver sig op på denne måde og spiller kampen, som han gør, at Alexander Munksgaard, som ikke har spillet et minut endnu kommer ind og spiller på den måde, er helt fantastisk. Det vidner om, at vi har en bredde. Det er ikke kun 11, der skal vinde det for os, det er hele truppen,« forklarede Jess Thorup, der benyttede sig af muligheden til at rose den kontroversielle Superligastruktur.

»Det er vel kampe som denne, vi kan forlange af en struktur. At vi får toptunede, højintense kampe. Det gør vi nu. Vi har spillet tre kampe i mesterskabsspillet, de har været meget svære alle tre, vi har syv endnu, og det er vel det, der gør, at vi bliver matchet, så vi kan udvikle os. Jeg er meget tilfreds med forløbet i øjeblikket.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her