Annonce
Superliga

FC Midtjyllands lange negle holder holdet på en delt førsteplads

Endnu engang sled herningenserne sig til tre point, da FC Nordsjælland blev besejret i Farum. Gæsterne var ikke klart overlegne, men spillede en solid kamp.

FCM holder snor i førstepladsen med udesejr i Farum. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Åh, hvor må de være lettede i Herning søndag aften. Byens helte sled sig nemlig til en sejr på udebane 2-1 over FC Nordsjælland, og dermed holder midtjyderne fortsat i hånden med Brøndby i toppen af Superligatabellen, hvor begge hold ligger med 69 point.

FC Midtjylland må efterhånden have oparbejdet sig nogle ret lange negle. Med næb og klør formår holdet nemlig at hægte sig på Brøndbys hæsblæsende tempo på trods af kampe, hvor det midtjyske hold ikke er sine modstandere klart overlegent.

Kampfakta

FC Nordsjælland – FC Midtjylland 1-2 (0-1)

FC Nordsjælland: 6

FC Midtjylland: 6

Dommer: Michael Tykgaard, 7

Kampens spillere:

Mads Mini Pedersen, FC Nordsjælland: 7

Jakob Poulsen, FC Midtjylland: 7

Det lærte vi:

På trods af nederlaget beholder FC Nordsjælland et forspring på seks point til FC København med syv kampe tilbage i gruppespillet. Farum-holdet har derfor rigtig gode forudsætninger for at ende på tredjepladsen.

Detaljen:

Mads Mini Pedersen er forsvarsspiller, men i anden halvleg leverede han offensiv fodbold af allerøverste hylde. En såkaldt Laudrup-finte, der snød to midtjyske spillere, var et bevis på blændende spilforståelse og eminent teknik.

Søndagens resultat på Right to Dream Park i gråvejrsprægede Farum skulle sættes i kontekst med resultatet imellem Brøndby og FCK, der dystede på Brøndby Stadion tidligere på dagen. En Brøndby sejr ville tvinge FC Midtjylland til at besejre dagens rødklædte rivaler for at følge med BIF’erne, men ville omvendt sørge for, at FC Nordsjælland bevarede et komfortabelt forspring til FCK på fjerdepladsen. Længe lignede det en FCK-sejr, men Brøndby-mandskabet formåede at vende kampen på hovedet og snød dermed herningenserne for muligheden for at indtage Superligaens førsteplads.

I Farum var der lagt op til en kamp mellem to modsætninger på banen. »Deres styrker er vores svagheder, og vores styrker er deres svagheder,« sagde FCN-træner Kasper Hjulmand til holdets hjemmeside forud for kampen. På den ene side det rødklædte hold med rappe, vævende og mere klejne spillere, der spiller hurtigt, direkte og dynamisk. På den anden side et FC Midtjylland hold, der også besidder teknisk begavede fodboldspillere, men også har store styrker i det fysiske.

Midtjyderne manglede i hvert fald et halvt forsvar til dagens kamp, da Marc Dal Hende, Kian Hansen og Boubacar Sanneh var karantæneramt. De var erstattet af Halsti, Munksgaard og Andreas Poulsen i en uvant forsvarskonstellation, som spåedes en svær kamp mod FC Nordsjællands stærke offensiv. Alligevel var det FC Midtjylland, der gik til pausen med en 1-0 føring.

Genlæs liveblog: FCM holder snor i førstepladsen med udesejr i Farum

Ifølge dommer Michael Tykgaard blev Mikkel Duelund ulovligt nedlagt af Viktor Nelsson, der i øvrigt fik et gult kort, lige uden for det nordsjællandske felt. Den fejl skal man helst ikke lave, når modstanderholdet besidder en frisparksskytte af Jakob Poulsens kaliber.

Bolden blev lagt til rette, klar stod Jakob og Andreas Poulsen, dommeren gav grønt lys til sparket, da han blæste i sin fløjte, tiden gik, ingen af Poulsenerne sparkede, tiden føltes lang, meget lang, endelig tog Poulsen tilløb, altså Jakob, og han buede bolden over muren og ind bag Alex Runarsson i målet, som stod målløs og chanceløs tilbage.

Inde midt på kunststofbanen udspillede der sig en duel mellem to boblere til Åge Hareides VM-trup. I løbet af foråret har både Mathias Jensen og Jakob Poulsen været på tale som potentielle landsholdsspillere til turneringen i Rusland. Søndag gav Jakob Poulsen det bedste indtryk grundet hans kampafgørende rolle, men opgøret bekræftede, hvor vigtige de hver især er for deres respektive hold. Om nogen af dem skal til Rusland til sommer står endnu hen i det uvisse.

Mens de første 45 minutter aldrig blev en målfest, kom nettene til at ryste gentagende gange i starten af anden halvleg. Bedst som man troede, at FC Nordsjælland ville sætte alt ind for at komme tilbage i kampen, fik Bozhidar Kraev sparket bolden i værternes mål. 2-0 til FC Midtjylland efter 46 minutters spil. Men det slog ikke Farum-spillerne ud, som udlignede fire minutter senere, da Viktor Nelsson pandede bolden i mål efter et hjørnespark. Overraskende nok blev Midtjylland overmatchet på et af spillets aspekter, som holdet mestrer bedst – dødbolde. Derefter fulgte nogle minutter, hvor gæsterne mistede fokus. Det var tæt på at koste dem føringen, men Ernest Asante misbrugte en stor mulighed.

Duellen mellem Viktor Nelsson og Mikkel Duelund var også en af kampens intense nærkampe. Men Duelund generede åbenlyst Nelsson, der så sig udvist efter to gule kort – begge forårsagede af Midtjyllands nummer 22. Det tog pusten af kampen, som FC Midtjylland dermed vandt 2-1.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her