Annonce
Superliga

»Mål-Pål« slog til, da Hobro skuffede

Hobro-topscorer Pål Alexander Kirkevold scorede igen mod Silkeborg, men en stor forsvarsfejl kostede dyrt for holdets drøm om topseks.

Man var begyndt at blive lidt bekymret for »Mål-Pål«.

Kampen
  • HOBRO IK – SILKEBORG IF 1-1 (0-0)
  • Hobro IK: 6
  • Silkeborg IF: 5
  • Dommer: Peter Kjærsgaard, 8
  • Kampens spillere:
  • Pål Alexander Kirkevold, Hobro IK, 6
  • Gustaf Nilsson, Silkeborg IF, 7
  • Det lærte vi: Hobro har en teknisk stærk offensiv, men holdet er scoringsmæssigt alt for afhængige af topscorer Kirkevold.
  • Detaljen: Trods fem forsøg har Silkeborg stadig aldrig vundet over Hobro i Superligaen.
Efter at have sat scoringsrekord med 11 målfyldte kampe i træk skete der noget med Hobro-angriber Pål Alexander Kirkevold.

Otte målløse kampe betød, at hans hold dalede væk fra topseks, indtil den norske angriber endelig scorede to mål i sidste weekend mod Lyngby - og så vandt Hobro igen.

De to ting hænger nemlig uløseligt sammen; blot to af Hobros otte sejre er hentet uden et Pål-Mål, og det har i begge tilfælde været mod bundproppen FC Helsingør.

Derfor var det altafgørende for Hobros håb en plads i mesterskabsspillet, at Kirkevold blev ved med at bombe i lørdagens hjemmekamp mod Silkeborg.

Efter et stort slid lykkedes missionen til sidst for angriberen, men alligevel måtte Hobro nøjes med 1-1.

Som altid var den energiske nordmand omkringfarende fra begyndelsen, men længe fungerede hverken hans afleveringer eller afslutninger, og da det samme var tilfældet for flere andre spillere, var kampens indledning nogenlunde lige så sindsoprivende som at sidde i timelang kø for at tjekke sin årsopgørelse.

Det virkede, som om »Mål-Pål« var indstillet på at ordne alle Hobros problemer selv. De fleste gange gik det dog, som da han efter en halv tog en dribletur over en halv banelængde - det startede med en kæk tunnel, men endte med en skævert af et indlæg.

Live Hobro tager mod Silkeborg

Bedre var det, når den dominerende Hobro-offensiv kombinerede sig frem ad banen, men hver gang brændte Kirkevold og co.

Mere opløftende begyndte nordmandens anden halvleg med en sparkefinte og en drilsk afslutning, men så stjal én af hans holdkammerater fokus.

Forsvar Rasmus Minor Petersen fumlede gevaldigt rundt med en lang bold, der endte hos en årvågen Gustaf Nilsson fra Silkeborg, der uselvisk spillede Vladimir Rodic fri til en scoring på holdets første chance.

Kirkevold knoklede ufortrødent videre, afdriblede fire mand og skabte et hjørnespark, som han selv scorede på som en ægte »fox in the box« et kvarter før tid.

Med resultatet bevægede Hobro sig tættere på topseks, men kan nu ikke afgøre holdets egen skæbne i den 26. og afgørende spillerunde inden slutspillet, der bliver spillet næste søndag. Silkeborg er sikker på en plads i nedrykningsspillet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her