Annonce
Superliga

AGF holdt - næsten - stand i snestormen

Med 1-1 i Horsens er AGF nu ubesejret i de fire første runder af forårets tætte kampprogram. Men først i overtiden udlignende AC Horsens.

Trods et brændt straffespark fik AGF scoret, da Jens Stage rettede et hjørnespark i mål. Foto: Henning Bagger

Skal der spilles fodbold i Danmark i vinterperioden? Ja. Kan der spilles fodbold? Tja.

AC Horsens og AGF prøvede efter bedste evne at få halvanden time i minus syv grader og fygesne til at minde om en fodboldkamp. Der kunne ikke indvendes noget imod, at blot 1.878 mødte op til kampen, heraf var cirka en tredjedel medrejsende fans fra Aarhus.

Kampen sluttede 1-1, da Kjartan Finnbogson udlignede i overtiden.

Mens AC Horsens kun havde byttet Lasse Kryger ud med Hallur Hansson, valgte AGF at ændre på fire positioner; ud røg Martin Pusic, Tobias Sana og Mustapha Bundu samt karantæneramte Martin Spelmann, og i stedet satsede AGF-træner David Nielsen på flere muskler i skikkelse af Mustafa Amini, Jens Stage og dribleren Magnus Kaastrup på midtbanen, mens Kasper Junker blev placeret helt fremme.

Det kan kaldes at indrette sig efter forholdene, primært en sneglat og ujævn bane samt et hjemmehold, som per definition under Bo Henriksens ledelse benytter sig af en voldsom fysik og masser af dødbolde i bestræbelserne på at få point.

Dem har AC Horsens fået så mange af, at klubben ligger til at snige sig ind blandt de seks, der skal spille slutspil om mesterskabet. En del af succesen kan tilskrives de lange indkast, som den 203 cm høje kantspiller Mikkel Quist smider ind foran modstandernes mål.

AC Horsens mødte Lyseng i en pokalkamp for to år siden og på holdet lyste Mikkel Quist op i en grad, så AC Horsens tilknyttede ham.  Mikkel Quists indflydelse i første halvleg var dog begrænset. I stedet fik AGF den bedste indledning, da Jens Stage styrede et hjørnespark i mål. Det skete få minutter efter at Mustafa Amini havde kikset et straffespark, som Kasper Junker havde fået.

Målet fik hjemmeholdet til at kaste alt frem, og der opstod adskillige halv- og helfarlige situationer foran aarhusianernes mål, hvor spillerne skøjtede rundt i jagten på den orange bold. Hjemmeholdets satsning betød dog, at det var AGF, som fik første halvleg største mulighed, da Jens Stage erobrede bolden højt på banen og spillede Kasper Junker fri foran mål. Angriberens skud strøg lige forbi den ene stolpe.

Horsens-angriber efter forløsning: Har tænkt for meget

Efter pausen skulle AGF forsvare mod en gul sværm og en hvid snestorm, AC Horsens prøvede at presse gæsterne tilbage og i par sekvenser fik holdet tilkæmpet sig et par hjørnespark samt et par af de lange indkast på over 40 meter fra Mikkel Quist.

Et kvarter før tid lykkedes det AC Horsens at teste AGF-målmand Aleksandar Jovanovic, som fuldførte kampen efter at have fået en gevaldig blodtud af en af sine holdkammerater tidligt i opgøret.

AGF-målscorer efter 1-1: Der var klumper af is på banen

Serberen gjorde sit bedste for at forhindre AC Horsens i at score, og det havde han og holdkammeraterne held med indtil overtiden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her