Annonce
Superliga

Lup på ligaen: Ny halvsæson i Superligaen - men hvad er egentligt "randerledes"?

Hviler der en forbandelse over Randers? Har Superliga-klubberne glemt forsvarstræningen i vinterpausen? Både svar og spørgsmål melder sig efter årets første Superliga-runde.

Superligaens bundprop, Randers FC, startede sæsonen dårligt ud, da de tabte 5-1 i Parken til FC København. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau/Scanpix

»Vi skulle have dræbt dem 5-1,« lød fra den tidligere Randers FC-træner Ricardo Moniz, da randrusianerne i oktober tabte 3-2 til FC Nordsjælland, efter at have været foran 2-1.

Netop 5-1 var resultatet, da FC København startede sæsonen ud med at koste rundt med Randers, som var de sten i et spil curling. Hvordan Randers-spillerne tacklede nederlaget i omklædningsrummet, får vi intet svar på, for Canal 9’s Superliga Backstage, som i efteråret fik unik adgang til klubbens hverdag, fortsætter ikke i forårssæsonen. Det samme er tilfældet for Ricardo Moniz, der i slutningen af januar fik sin kontrakt ophævet med randrusianerne, og som foldede sig ud i programmet.

Men hvor alt virker som det gamle for Randers spillemæssigt, er der så noget, der i forhold til efterårssæsonen synes "randerledes" i resten af Superligaen, for at bruge navnet på en brandingstrategi fra Randers Kommune?

Umiddelbart. FCK’s offensiv var ganske velkørende i modsætning til sæsonpremieren i pokalturneringen mod Brøndby, hvor de ikke havde held med at score. Om de fem kasser var på en billig baggrund - eller om det er lovning om nye takter - får vi en indikation på, når Ståle Solbakkens tropper i Europa League tager imod Atletico Madrid hjemme og ude, ligesom et slag mod FC Midtjylland venter i ligaen. Hvorom alting er, tyder noget på, at nyindkøbet Viktor Fischer bliver en berigelse for den danske Superliga. Efter kort tid på banen mod Brøndby tog han et overbevisende raid forbi flere sagesløse modspillere, og det virkede som om, at han havde et ekstra gear. Mod Randers skulle der en halv time til, før han havde scoret sit første Superliga-mål.

En anden spiller der strålede i denne Superliga-runde, var Vladimir Rodić. Den montenegrinske tekniker blev med et mål og et oplæg matchvinder for Silkeborg i sin debut efter skiftet i januar fra Randers FC. Succes var der ikke meget af i Kronjylland, så måske der er tale om tiltrængt luftforandring for Rodic?

OB kørte helt og aldeles FC Helsingør over. 6-1. Hattrick af Anders K. Jacobsen eller AK47, som han især blev kaldt i sin ungdomstid. Man fristes til at sige, at han har indstillet sigtekornet rigtigt i denne sæson. 10 scoringer lyder måltotalen på i Superligaen. En væsentlig forbedring i forhold til de to mål, han lavede i forrige sæson, hvor han vist skød med spredehagl. De mange mål i kampen er ganske symptomatisk for denne runde, hvor der blev scoret gavmilde 28 mål.

Hos FC Nordsjælland har de bedømt på klubbens stadionnavn - Right to Dream Park - stadig retten til at drømme om Superliga-guldet. Men det giver måske ikke alverdens mening, efter at de blev sendt fra Haderslev med et nederlag på 1-2. Farum-klubben kunne ellers gå på vinterferie med fire og fem point op til Brøndby og FC Midtjylland. Nu lyder forskellen på syv og otte. 

Mesterskabskampen ligner derfor et parløb mellem FC Midtjylland og Brøndby. Paul Onuachu viste, at han godt kunne træde i Alexander Sørloths sko med en scoring mod AC Horsens. I Lyngby overfusede Brøndby de kongeblå med deres karakteristiske presspil. Et af lyspunkterne for Alexander Zorniger må have været Teemu Pukki, der med en scoring og flere gode detaljer gav forhåbninger om, at han kan løfte sit niveau i forhold til efterårssæsonen, hvor der ikke var specielt meget »pukki-power,« som Brøndby-fansene ynder at kalde det. 

Og nå ja, så vandt AGF også. Nye tider på Fredensvang? Lad os vist lige vente og se.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her