*

Superliga

I femte forsøg blev stimen stoppet

AGF og David Nielsen kom fint tilbage med en sejr efter fire nederlag i træk.

AGF fik sin første sejr under David Nielsen. Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Kampen
 • AGF-Silkeborg 3-1
 • Vurdering:
 • AGF: 6
 • Silkeborg: 4
 • Dommer: Michael Tykgaard, 7
 • Kampens spillere
 • Tobias Sana, AGF, 7
 • Sammy Skytte, Silkeborg, 6
 • Det lærte vi
 • Hverken AGF eller Silkeborg har for alvor klassen til at spille med om en plads blandt de seks bedste.
 • Detaljen
 • Mustapha Bundus kvarter på banen: to mål, det andet en ren perle.
I femte hug lykkedes det for AGF under klubbens nye træner, David Nielsen. Fire nederlag havde David Nielsen indledt med, men den forsmædelige serie endte, da AGF hev en sejr på 3-1 hjem over Silkeborg.

I indledningen af kampen lignende det ellers noget, de havde set tidligere i Aarhus. I et par tilfælde kom modstanderne tæt på, i dette tilfælde sværmede Silkeborg-spillerne omkring feltet, og AGF-anfører Morten ”Duncan” Rasmussen måtte med hovedet tæt under eget mål forhindre Gustaf Nilsson i at score.

Efter en famlede begyndelse kom AGF bedre med, og et direkte spil resulterede i flere gode muligheder. Oppe foran havde anføreren fået følgeskab af André Riel, som blot for anden gang siden sit skifte fra Helsingør var at finde i startopstillingen.

André Riel blev sendt i dybden af Mustafa Amini, fra baglinjen sendte han bolden ind foran, hvor Morten ”Duncan” Rasmussen fik raget den i mål. Kort efter burde Martin Spelmann have øget til 2-0, da anføreren efter at have fået blokeret et skud fik bugseret bolden hen foran Spelmann. Men midtbanespillerens skud blev bremset af en Silkeborg-forsvarer.

I otte udekampe i denne sæson havde Silkeborg inden mødet med AGF blot hentet et sølle point, en 1-1’er i Randers i august, mens AGF bød til lokalopgør med fire nederlag på stribe, alle fire indkasseret med David Nielsen som cheftræner.

En blød bane på en lørdag i november i fire graders kulde – tilsat en byge i ny og næ - gjorde det besværligt for spillerne at trille bolden rundt, men i de fleste faser af første halvleg slap AGF bedst fra den øvelse med flere nålestik ind i Silkeborgs forsvarszone, hvor André Riel var flittig til at løbe i dybden.

André Riel slap i starten af anden halvleg fri i venstre side, til sidst havnede bolden for fødderne af Morten ”Duncan” Rasmussen, som fladt prøvede at passere Thomas Nørgaard, men måtte se bolden snige sig forbi stolpen.

Silkeborg skulle ud og jagte en udligning, og holdet kom mere aggressivt ud efter pausen, hvilket også var nødvendigt efter en første halvleg med lidt for mange opgivende attituder og en ulyst til at ofre sig maksimalt i duellerne.

Uden at have haft et forsøg inden for rammen lykkedes det Silkeborg at bringe balance efter en times spil, da Simon Jakobsen tilsyneladende pressede en AGF’er til at hovedstøde bolden i eget mål efter et hjørnespark fra ellers usynlige Robert Skov.

AGF havde overladt initiativet til Silkeborg og betalte en høj pris, også fordi hjemmeholdet i første halvleg ikke fik udnyttet de muligheder, der kunne have givet en mere komfortabel føring. Udligningen fik det resultat, at AGF’erne kom til at stå for langt tilbage og parere i stedet for at lægge spillet længere frem på banen.

Det var ret tydeligt, at det var et møde mellem to klubber, som ikke just har haft resultaterne med sig på det seneste, der blev ikke taget voldsomme chancer med bolden i offensiven. AGF smed matchvindertypen Mustapha Bundu ind det sidste kvarter, han indledte med at trille en returbold tæt forbi og satte derefter en fik chance op.

Fem minutter før tid slap Mustapha Bundu fri i feltet på en fornem pasning fra banens mest kreative spiller, Tobias Sana, og Mustapha Bundu rullede køligt bolden i nettet til 2-1, og kort før tid overtrumfede han med en af sine specialiteter, da han krøllede bolden over i det fjerneste hjørne til 3-1.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her