Superliga

Brøndby sender FCK på randen af knockout med første superliga-sejr i Parken i 13 år

De blå-gule ligger nu 11 point foran FCK og atter nummer et i Superligaen.

Brøndby-fans har ikke brølt så højt i Parken i 13 år. Hvis det kan gøre det. Alexander Zorniger, hans stab og spillerne ikke omfavnet hinanden så hjerteligt efter en kamp. Med sejren på 1-0 over FCK fik Brøndby ikke kun hentet de første tre point i Parken siden 2004. Man tog også førstepladsen tilbage i Superligaen og befinder sig nu 11 point foran ærkerivalerne efter 15 spillerunder.

Vurdering:

FC København - Brøndby 0-1

  • FCK: 6
  • Brøndby: 8

Kampens spillere:

  • Carlos Zeca, FCK, 7
  • Christian Nørgaard, Brøndby, 8
  • Dommer: Mads-Kristoffer-Kristoffersen, 6

Det lærte vi: Meget kan ske i fodbold, men det lignede unægteligt, at Brøndby eliminerende FCK fra mesterskabskampen med sejren i Parken.

Kulissen afveg fra et klassisk københavnerderby. Ingen storladne tifoer med en kanonkugle, der bomber Brøndby Stadion, eller en kriger stående, triumferende med et løvehoved i udstrakt arm. Efter den seneste tilskuerballade havde politiet påført et tifo og flag-forbud over for de to fanfraktioner, fordi pindene til at holde dem oprejst blev brugt som kasteskyts af en gruppe FCK-fans mod politiet ved derbyet i august. En situation, der fik de to fanfraktioner til at danne en sjælden, fælles front. »Alle påbud, I udsteder, understreger jeres egen inkompetence,« stod der på et banner hos de blå-gule, mens FCK i modsatte ende bød» velkommen til det politidikterede derby.«

Da det endelig kunne handle om fodbold overtog Brøndby dirigentstokken inde på græsset de første 20 minutter. De blå-gule virkede sikre på sig selv og hinanden efter fem sejre i træk inden derbyet, mens FCK indledte en anelse mere afventende med god fokus på at holde kæderne. Med større skarphed fra Jan Kliment var Brøndby også kommet foran i denne periode, da han i en presset, men stadig god position i det lille felt, headede bolden over mål. Heller ikke i den situation fik den tjekkiske angriber modbevist holdningen om, at Brøndby-angrebet for ofte mangler bid.

Mens Brøndby retteligt kunne kalde sig bedst i første halvlegs indledende 20 minutter, slog FCK tilbage i de efterfølgende. Bag den FCK-forvandling stod græske Carlos Zeca med en blanding af løbearbejde, fysik og coolness med bolden i presset situationer. Det allerbedste eksempel var, da midtbanespilleren med ryggen mod resten af spillet ude ved den ene sidelinje alligevel formåede at sende Rasmus Falk i dybden med en hælaflevering. Var Pieros’ hælafslutning i samme angreb endt med at gå i nettet, havde der været tale om et af efterårets flotteste scoringer.

Det samme kan man ikke sige om Christian Nørgaards tre minutter før pausen, men det lignede på det tidspunkt et af de vigtigste. Og så fandt den endda sted ved en FCK-specialitet. Dødbolden. Besar Halimi slog frisparket mod bagerste stolpe, Robin Olsen så ud til at fejlbedømme bolden en smule, hvorefter Christian Nørgaard kæmpede den i nettet. Ikke ulige Simon Tibblings aktion ved det seneset derby. Sådan er fodbold også, man scorer ikke altid i sine bedste perioder.

Målet gav nogle Brøndby-fans anledning til at kravle op i det sorte, net bag foran den ene endetribune, mens langt størstedelens nøjedes med at synge »Vi ligger nummer et!« Hos FCK var situationen ved pausen den alvorligste, siden man mod AaB i september 2015 var bagud 1-2 og ikke havde vundet i fire kampe i træk. Dengang fik man det vendt til en 4-2-sejr, hvorefter mesterskabet blev kørt hjem i samme sæson.

Inden man kunne følge FCK-holdets store prøvelse i anden halvleg anno 2017, gentog de to fangrupper deres fælles kritik mod politiet som ved kampstart. Brøndby-enden fremviste en politimand under dynen kombineret med teksten »Chef, jeg kan ikke arbejde i dag. Det er jo mørkt.« Mens FCK-fans rejste tre bannere med »Derby nr. 100 og I kan stadig ikke håndtere tusmørke og flagpinde.« »Det eneste, der overskygger jeres forbudsfetish, er jeres inkompetene.« »Masser af forbud, men ingen strategi - hele Danmarks fodboldpoliti.«

Brøndbys træner: »FCK er stadig en stor trussel i mesterskabskampen«

FCK forsøgte at øge kampens i forvejen høje tempo de sidste 45 minutter. Det hjalp indskiftningen af Kasper Kusk i stedet for Yussef Toutouh lidt på. Rasmus Falk viste også gode lederegenskaber ved at ligne en mand, der gennem egne aktioner gik forrest i forsøget på at undgå det første hjemmenederlag til FCK siden en kamp mod FC Midtjylland i august 2014.

Solbakken: Vi må tackle det som voksne mænd

Men helt frem til fem minutter før tid formåede FCK-offensiven ikke at sætte Brøndbys defensiv nok under pres til, man fik fornemmelse af, at de kunne udligne. Der manglede både en Benjamin Verbic og Federico Santander-type, som teknisk eller fysisk kunne sætte sig igennem i en ofte rodet kamp.

Brøndby ser fortsat FCK som trussel i titelkamp

Jan Kliment burde endda have afgjort kampen med otte minutter igen, men tøvede for længe i sin afslutning på trod af, at have haft en friløber stort set fra midten, efter han spurtede fra William Kvist. Det gik dog for Brøndby, fordi de alligevel kunne brøle deres glæde ud i Parken. Og det for første gang i Superligaen de seneste 13 år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her