Superliga

Årets mål og mesterskabslugt i FCM

FC Midtjylland overvandt et sandt drømmemål fra FC Helsingør og holder liv i flot stime.

Marc Dal Hende bringer her FC Midtjylland foran 2-0 imod FC Helsingør. Foto: Ernst Van Norde

Der er mange ting, der skal lykkes, hvis man vil være en seriøs mesterskabsaspirant.

Fakta

FC MIDTJYLLAND – FC HELSINGØR 2-1 (2-0)

FC Midtjylland: 6

FC Helsingør: 6

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt, 8

Kampens spillere:

Alexander Sørloth, FC Midtjylland, 6

Adnan Mohammed, FC Helsingør, 7

Det lærte vi: FC Midtjyllands offensiv er i øjeblikket ligaens mest effektive.

Detaljen: Det er et af dem man husker, Nicolas Mortensen vilde og »Zlatanske« langskudsmål.

For eksempel er det et ufravigeligt krav at vinde, når man tager imod ligaens største nedrykningskandidat på hjemmebanen, hvor man stort set aldrig taber.

Det gjorde FC Midtjylland da også, men efter en del besværligheder og sæsonens bedste mål imod sig i 2-1-sejren over FC Helsingør.

En anden ting, et mesterhold bør have, er skarpe angribere. FCM har to af ligaens bedste i form af Alexander Sørloth og Paul Onuachu, der har gjort holdet til ligaens mest scorende. Særligt efter den succesfulde formationsændring til 3-4-3 er medspillerne begyndt at servicere d’herrer med målgivende afleveringer i overflod. Netop dét skete efter fem minutter, da Mikkel Duelund spillede Sørloth, der køligt chippede sin frie afslutning i mål.

Han burde have scoret igen kort efter, og så begyndte de allerede sejrssikre spillere at ligne nogen, der sparede på kræfterne til en heftig J-dag i Hernings natteliv.

FC Midtjylland-træner tager hatten af for Helsingør

Derfor stod den ellers så sindige FCM-træner Jess Thorup med et hidsigt udtryk i øjnene efter endnu en sløset aflevering, for gæsterne fornemmede muligheden for en sensation, da en tilfældig bold endte i feltet hos venstrebacken Marc Dal Hende, der hamrede 2-0 målet ind kort før pausen.

Drømmemål overrasker FC Helsingør-angriber

Uventet, men formidabelt var det derfor, da Nicolas Mortensen vendte rundt om sig selv og flugtede bolden i en uforlignelig bue over FCM-keeper Jesper Hansen omkring 30 meter fra mål.

Liveblog: FC Midtjylland møder FC Helsingør

Tættere kom gæsterne ikke på at stoppe FCM-stimen på syv ubesejrede kampe, og dét giver håb om et mesterskab efter en halvsløj præstation.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Her kommer fremtidens urørte skove

Eksperter og naturfredningsfolk jubler over, at regeringen nu udpeger godt 13.500 hektar skov, der fremover vil få lov at stå urørt. Her skal insekter, svampe samt andet kryb og kravl have lov at regere uhindret.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her