Landshold

Solbakken erklærer sine landsholdsprofiler klar til Irland

Både FC Københavns William Kvist og Peter Ankersen kan være i Danmarks startopstilling i playoffkampene mod Irland.

FC København vandt torsdag 3-0 over FC Zlin i Europa League. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

Danmark har efter alt at dømme mindst en FCK-spiller i startopstillingen til playoffkampene mod Irland og måske to, og ifølge holdets manager Ståle Solbakken er de helt klar opgaven.

Torsdag aften spillede anfører William Kvist slet ikke i Europa League mod FC Zlïn fra Moldova, men han er efter alt at dømme i startopstillingen søndag mod Brøndby som FC København rutinerede spiller, der har spillet et væld af de såkaldte ”derbys” mod rivalen. Det er Kvist også, når Danmark møder Irland i to playoffopgør om en direkte plads til VM, og selv om Solbakken er begyndt at dosere Kvists kampe, så han ikke spiller hver gang, er FCK-manageren meget tilfreds.

»Hans rolle uden for banen har aldrig været vigtigere, og hans form har været rigtig god. Han var god mod AGF og i Horsens, så hans rolle er vigtig, men han må præstere, for vi tæller ikke landskampe for Danmark, når vi sætter holdet,« understregede Ståle Solbakken.

På højre back spillede Peter Ankersen solidt mod Zlïn. Han leverede sin bedste sæson i karrieren, da FCK spillede Champions League og vandt både mesterskab samt pokalturnering i sidste sæson. Ankersen havde spillet sig til en plads i Åge Hareides startopstilling, da han blev skadet, hvilket har hæmmet hans efterår. I denne uge blev landsholdets højre back Henrik Dalsgaard muligvis hælskadet, og kan han ikke spille mod Irland er Ankersen det oplagte valg i stedet for.

»Ankersen er tæt på topformen. I de sidste 14 dage har han været tæt på. Det tog et stykke tid med ham og Rasmus Falk, men jeg ville ikke være bekymret for at spille med ham mod Irland. Det havde jeg gjort uanset hvad,« lød det fra Solbakken efter FC Københavns 3-0 sejr i Europa League torsdag.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her