Landshold

Ny konfliktmægler vil have ny dato for svenskerbrag

Fifpro bliver nu en del af konflikten i Danmark og opfordrer samtidig Uefa til ikke at taberdømme Danmark.

Spillerne har trukket Fifpro, Den internationale spillerforening, ind som mægler på deres side. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

I et forsøg på at nå til enighed om en ny landsholdsaftale har både spillerne og Dansk Boldspil-Union hevet hjælp ind fra toppen af fodboldverdenen.

DBU har hevet Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) ind som mægler, mens spillerne har trukket Fifpro, Den internationale spillerforening, ind som mægler på deres side.

DBU-formand før Uefa-dom: Fodbold bør afgøres på banen

Og sidstnævnte vil ikke kun arbejde for at finde en løsning på konflikten om landsholdsaftalen. Man opfordrer samtidig til, at den aflyste kamp mellem Danmark og Sveriges skal spilles alligevel.

- Fifpro står sammen med de danske og svenske spillere. VM-kvalifikationskampen bør blive spillet. Uefa, lad os finde en ny dato, skriver Fifpro på Twitter.

Kvalifikationskampen mellem Sverige og Danmark skulle være spillet i fredags.

Men da DBU og Spillerforeningen ikke kunne nå til enighed om hverken en permanent aftale eller endnu en delaftale, meldte DBU afbud til kampen.

Efterfølgende har både danske og svenske spillere givet udtryk for, at man gerne vil spille kampen på en ny dato.

Uefa har endnu ikke taget stilling til en eventuel sanktion mod Danmark. Der er blevet spekuleret i alt fra en ny kamp, til at Danmark skal taberdømmes eller smides helt ud af kvalifikationen.

Men kvindelandsholdets vigtigste kamp foregår i Schweiz om tre uger

Uefa har meddelt, at man vil drøfte sagen 16. november, hvor Danmark altså får sin dom.

Efter den aflyste kamp nåede parterne til enighed om en delaftale, så Danmark tirsdag kunne spille kampen mod Kroatien. Den kamp vandt Danmark 4-0.

Nu skal DBU og spillerne, via de nye konfliktmæglere, tilbage til forhandlingerne om en permanent aftale.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her