*

Landshold

Dalsgaard før VM-skæbnekamp: »Serie 4 var måske også lidt for lavt«

Landsholdets højreback har været på en vild rejse på få år. I morgen starter han inde i kampen, der kan sende Danmark til VM.

Henrik Dalsgaard har på det seneste været fast mand på det danske fodboldlandshold. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Henrik Dalgsaard er en god historie. En af den slags historier, som alle unge danske spillere i de små serieklubber rundt om i Danmark bør høre og lade sig inspirere af.

Hareide: Rumænerne er mere aggressive under ny træner

For ni år siden spillede Henrik Dalsgaard seriefodbold i den lille klub Møldrup-Tostrup i Nordjylland. Her løb den dengang 18-årige Dalsgaard rundt og bombede mål ind i serierækkerne, hvilket tog den lille klub igennem to oprykninger lige efter hinanden, fra serie 4 til serie 2.

Dengang var Dalgsgaard angriber, og sådan begyndte Dalsgaard også, da han i december 2008 skiftede til AaB.

 

Det burde ikke kunne lade sig gøre: Fra Serie 4 i Møldrup-Tostrup til rost, fast mand i ny dansk jerndefensiv

Ret hurtigt opdagede nogle kloge hoveder i AaB dog, at Dalsgaards hurtighed og fysiske styrke ville kunne gøre det mindst lige så godt på højre back. Efter en omskolingsperiode, hvor Kasper Bøgelund i AaB lærte Dalsgaard de basale tips og tricks, så begyndte tingene at gå stærkt.

Ni år efter skiftet fra Møldrup-Tostrup er Henrik Dalsgaard fast mand på det danske landshold, som i morgen spiller VM-skæbnekamp mod Rumænien.

»Jeg forsøger at tage det hele med. Jeg har arbejdet hårdt for det og jeg går ud fra, at der er en grund til, at jeg sidder her, og det er vel fordi, at jeg har vist, at jeg sagtens kan være med på det her niveau,« sagde Dalsgaard på lørdagens pressemøde forud for kampen, hvor Danmark med et point kan sikre sig playoff-kampe, mens en montenegrinsk sejr over Polen og tre danske point i Parken sender Danmark direkte til VM i Rusland.

»Jeg glæder mig bare over, at det er blevet min tur, og jeg synes, at jeg har taget de helt rigtige skridt i min karriere til at nå herop. Nogle gange skal man lade være med at tænke for meget over det og så bare være i nuet, og nyde at man er her,« sagde Dalsgaard om sin måde at håndtere den vilde rejse på.

Når han ser tilbage på turen fra serie 4 til udsolgt landskamp i Parken, så kan han godt se, at det er gået stærkt. Som helt ung spillede Dalsgaard ungdomsfodbold inde i Viborg. Som 17-årig tog Dalsgaard dog tilbage til Møldrup-Tostrup for at finde glæden ved fodbolden igen.

Fakta: Disse lande er klar til fodbold-VM i 2018

»Serie 4 var måske også lidt for lavt. Det kan man nok godt sige. Men jeg trængte til at komme tilbage og nyde og spille fodbold.  Jeg var kørt lidt død i det, og det var det, der skulle til. Heldigvis var der nogle vise mænd oppe i AaB, der fik set mig og sendt mig tilbage i fodbolden. Her tænker jeg på Lynge Jacobsen og Poul Erik Andreasen. De tog en chance, og jeg synes også, at jeg har betalt lidt tilbage. Det var en god aftale, vi fik lavet der,« sagde Dalsgaard, der til dagligt spiller for Brentford i den anden bedste engelske række. Her skiftede den 28-årige til efter et år i Belgien hos Zulte-Waregem.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her