*

Landshold

Hareide om karantænefrygt: Vil ikke lægge bånd på folk

Syv spillere går glip af en eventuel første playoffkamp, hvis de får en advarsel mod Rumænien.

Hareide erkender, at det vil være et hårdt slag at miste Tottenham-stjernen, men vurderer, at andre spillere står foran Eriksen i karantænekøen. Foto: Lars Poulsen

Hele syv danske landsholdsspillere risikerer at gå glip af en eventuelt første playoffkamp, fordi de render rundt med gule kort i banken.

Seneste mand på listen er Henrik Dalsgaard, som fik en advarsel i begyndelsen af anden halvleg i torsdagens kamp i Montenegro.

Højrebacken slutter sig til Andreas Cornelius, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, som alle får en tur i skammekrogen, hvis de ser gult mod Rumænien i Parken på søndag.

Landstræner Åge Hareide har længe haft en stribe spillere i karantænefare, men situationen bliver naturligvis mere kritisk med udsigt til kampe, der afgør VM-fremtiden.

Nordmanden slår dog atter fast, at han ikke vil bede sine spillere om at agere anderledes mod rumænerne, fordi de er i karantænefare.

Kasper Schmeichel: Vi er ikke ret sjove at spille imod

- Jeg er bange for at lægge restriktioner på spillerne, hvis vi tænker sådan.

- I stedet må vi tænke, at vi har gode afløsere, hvis vi mister folk. Det er sådan, vi må arbejde, for jeg er meget bange for, at der kan ske ting, hvis vi fokuserer for meget på det, siger Åge Hareide.

Efter kampen mod Montenegro fortalte Christian Eriksen, at han bevidst trak sig i nogle dueller i ufarlige positioner, fordi han meget nødigt ville gå glip af kampen på søndag.

Hareide erkender, at det vil være et hårdt slag at miste Tottenham-stjernen, men vurderer, at andre spillere står foran Eriksen i karantænekøen.

- Der er større risiko for, at Thomas Delaney får et gult kort end Christian Eriksen. Eriksen er normalt den, der bliver sparket på.

- Cornelius har haft karantæne tidligere i turneringen. Han er stor og stærk, og der bliver tit dømt hårdere mod ham. Der er større risici for de fysiske spillere. Men det kan være meget tilfældigt, siger Hareide.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her