*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Landshold

Matchvinder Eriksen: Det er min hidtil bedste periode som fodboldspiller

Landsholdets største navn har lavet syv mål og fire assists i ni kampe.

POULSEN LARS

Podgorica

Inden Montenegro-kampen lagde landsholdets analytiker Mounir Akhiat en statistik ud på internettet. Christian Eriksen havde haft en afgørende fod med i 66 procent af de danske mål hidtil i denne VM-kvalifikation. Det tal skal endnu engang justeres opad efter de 90 minutter i Podgorica.

Med sin sejr scoring sikrede Eriksen ikke kun tre vildt vigtige point for landsholdet. Fynboen blev også den første landsholdsspiller til at score fem kampe i træk siden Jon Dahl Tomasson i 2007-2008.

»Jeg kan ikke rigtig forklare, hvad det er, som klapper i øjeblikket. Ved målet i dag fik jeg chancen, så fik den et hvæs, og så går de bare ind i øjeblikket. Jeg bliver ved med at sparke på kassen, indtil det ikke længere er tilfældet,« sagde Christian Eriksen og tilføjede.

 »Det er gået godt i et stykke tid. Jeg føler mig rigtig godt tilpas på banen både på landsholdet og i klubben. Jeg har en god selvtillid og træffer for det meste de rigtige beslutninger i øjeblikket.«

Faktisk går det så godt, at Christian Eriksen mener, at han finder sig i en særlig tid i sin karriere.

»Det er min hidtil bedste periode som fodboldspiller. I midten eller slutningen af sidste sæson startede den her periode. Det er måske den bølge, jeg har redet på. Det bliver forhåbentligt ved.«

Holdkammeraterne var heller ikke sene til at rose Danmarks nummer ti efter sejren i Montenegro.

»Det er rart at have en spiller som Christian Eriksen. Målet kom lidt ud af det blå. Det er dejligt, at han scorer rigtig mange mål. Så mange tak til ham,« grinte Pione Sisto.

»Han er blevet endnu bedre til at finde de der rum. Det tror jeg, er en del af forskellen. Han tager den ned og sparker bare flot til bolden med det samme. Det er dejligt, at vi ikke behøver spille lige så godt langs jorden som Tottenham, før han fungerer,« sagde William Kvist om sin midtbanekollega.

Christian Eriksen var en af seks danske landsholdsspillere, der var i fare for karantæne mod Rumænien i tilfældet af et gult kort. En faktor, der var faktisk til tider hæmmede ham mod Montenegro.

»Jeg løb og tænkte på det gule kort. Det har jeg gjort i et par kampe nu. Jeg vil virkelig gerne spille den næste kamp. Jeg har trukket mig i mange dueller, selvom jeg ikke burde, fordi det har været i baghovedet.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her