*

Landshold

Hareide har sat ungdommen på bænken: Jeg var naiv i starten

Kun fem startere fra den første Montenegro-kamp begyndte også på banen torsdag aften.

POULSEN LARS

Podgorica

Erfaring. Det ord havde været et tema for Åge Hareide fra første interview mandag i denne landsholdsuge.

Landstræneren har ment, at der skulle nogle ekstra år og oplevelser på bagen for at kunne præstere i den intense atmosfære i Podgorica. Med en 1-0-sejr fik nordmanden igen ret i et af sine taktiske træk.

»Jeg har fokuseret på at få mere rutine ind på holdet. Jeg var naiv i starten, hvor vi havde flere unge spillere med. Vi ved, at der er en vis utålmodighed i forhold til resultaterne i landsholdsfodbolden med få kampe. Derfor har vi fået lidt mere erfaring ind i startopstillingen,« sagde Åge Hareide på det officielle pressemøde og tilføjede.

»Vi har noget fantastisk talent i baghånden, når man ser på vores bænk. Det har spillere som Riza Durmisi, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard og Viktor Fischer også bevist. Men vi så hvor vigtigt, rutinen var mod Montenegro. Jeg lærer hele tiden. Jeg tror, at de her spillere har behov for tid. De spiller jo rigtig godt for deres klubhold.«

Landstræneren ærgrede sig over, at det ikke lykkedes Danmark at spille mere langs græsset i løbet af opgøret mod Montenegro. Men han var derimod meget tilfreds med præstationerne i den modsatte ende af banen.

»Det er svært nogle gange at sige til presse og omgivelser, at vi skal være kompakte og forsvare os. Så kan man komme til at blive opfattet som for defensive. Vi vil gerne være offensive. Men vi har faktisk arbejdet rigtig meget med at være mere kompakte. Vi lærte meget af kampen mod Tyskland, og mange af vores spillere er jo fantastiske til at forsvare. Se bare Kjær og Bjelland. Selvom Montenegro pressede os, kom de ikke til vældig mange store, åbne chancer,« sagde Åge Hareide.

Inde centralt på banen havde William Kvist oplevet det samme som landstræneren.

»Det var en meget erfaren indsats fra det lidt mere erfarne landshold. Det er svært at holde dem fra de store chancer. Det er et ganske udmærket hold, selvom det ikke er et fantastisk hold. Jeg er stolt over en taktisk klog præstation, hvor folk godt vidste, hvad de skulle gøre. I anden halvleg tog vi ikke større risiko, end det var nødvendigt,« sagde Kvist og tilføjede.

»Det er stærkt at komme herned og vinde 1-0. Det er måske ikke lige kønt hele vejen igennem. Men vi var meget konsekvente i vores spil og kom tilmed tidligt foran. Det er flot, at vi holder dem fra store chancer. Det var for det meste kun skud uden for feltet. Jeg er stolt over vores måde at gå til det på. Vores variation i spillet viser den lidt nye ting, som vi har set på det seneste. Vi kan både spille og finde Christian inde i de små rum, men spiller samtidig også nogle lange bolde til Yussuf og Cornelius, hvis vi er lidt presset. Jeg kan godt lide den variation.«

Christian Eriksen var også glad for den indsats, som han så fra holdet.

»Det er op til Åge, hvordan han ser balancen mellem at bruge unge og mere erfarne spillere. Det er mere i sådan en kamp mod Montenegro, hvor man ser erfaringen. Vi har rutinen, der gør, at vi ikke er naive, som vi måske har været førhen. Det har vi heldigvis ikke været i de seneste kampe, og nu har vi en yderligere kamp til at vise, at vi er kyniske,« sagde målscoreren.

Åge Hareide fastslog, at han har fundet noget særligt med den startopstilling, der bortset fra byttet mellem Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen nu har været den samme de seneste tre landskampe.

»Vi har fået opbygget en god intern forståelse hos de spillere, som startede igen i dag. Vi arbejder bedre som et hold. Det var også meget svært for mig at skifte ud efter to gode præstationer i de seneste kampe. Det kan man bare ikke gøre. De var friske og har været gode sammen,« sagde Åge Hareide

Landstræneren gjorde det klart, at han ville blive meget glad og sende blomster til Montenegro, hvis den lille nation på søndag slår Polen og dermed giver Danmark muligheden for at vinde puljen.

»Det er mest realistisk at tro på, at vi slutter på andenpladsen. Men vi skal slå Rumænien, fordi det kan give os muligheden for at blive seedet i playoff-kampene,« sagde Hareide.

William Kvist glæder sig til en afgørende hjemmekamp i Parken, der er meget tæt på at være udsolgt.

»Det bliver fantastisk at vide, at vi kan gå ind i Parken og give den fuld gas. Jeg håber, at der kommer mange mennesker, og vi som minimum kan fejre, at vi kommer til playoff. Det handler om at vinde, fordi der også kan komme noget seedning i spil. Jeg kan ikke forestille mig andet, end vi kommer blæsende,« siger William Kvist.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her