*

Landshold

JP’s karakterer: Defensiven og stjernen strålede i flot dansk sejr

En lang række af landsholdsspillerne leverede en rigtig fornem præstation i Montenegro.

POULSEN LARS

Podgorica

Efter 1-0-sejren over Montenegro kunne hver og en af de landsholdsspillere, der talte med pressen, blive enige om én ting: Det var langtfra den pæneste landskamp, men der var stadig tale om en flot, erfaren præstation - hvilket også afspejler sig i Jyllands-Postens karakterbog.

Kasper Schmeichel

Karakter: 7

Landsholdets målmand profiterede atter af en god dansk defensiv mod Montenegro. Schmeichel har kun lukket det armenske lykketræf ind i de tre seneste landskampe. Udstrålede igen, igen stor sikkerhed i sine indgreb, da Montenegro var allermest nærgående i anden halvleg.

Henrik Dalsgaard

Karakter: 8

Hvis der var en debat om rigtigheden i at vælge Henrik Dalsgaard frem for eksempelvis Peter Ankersen som startende højre back, er den tidligere seriespiller ved endegyldigt at lukke den. Leverede nok en engang en assist og lavede en veltimet og vigtig tackling på et farligt montenegrinsk forsøg i anden halvleg.

Simon Kjær

Karakter: 8

Anføreren levede op til sin jobbeskrivelse ved at gå forrest som det gode eksempel i defensiven. På trods af det montenegrinske overtag i anden halvleg var man aldrig nervøs, når en afgørende duel foregik omkring Simon Kjær. Dem vandt han nemlig stort set samtlige af. Viste stor fysik, lederskab og overskud kampen igennem. Blev ikke straffet for at glide i græsset i første halvleg af en modstander, der til tider ikke var god nok offensivt.

Andreas Bjelland

Karakter: 8

Ligesom tilfældet Henrik Dalsgaard på højre back er Andreas Bjelland også ved at lukke diskussionen om, hvorvidt han er den rigtige mand ved siden af Simon Kjær i midterforsvaret. Hvis den diskussion overhovedet er værd at tage længere. Bjelland viste sig atter som et fysisk monster i duellerne, og den meget omtalte venstrefod var med i opspillet til det danske mål.

Jens Stryger Larsen

Karakter: 5

Det kunne være gået rigtig galt, hvis Stryger Larsens fejlafleveringer foran eget felt i det første minut havde kostet et mål. Det gjorde de heldigvis ikke for den højrefodede venstreback, der siden spillede sig op, inden han måtte trække sig med en lårskade, der skal undersøges fredag.

Thomas Delaney

Karakter: 7

Montenegro virkede bedre indstillet på Delaneys offensive kvaliteter end både Polen og Armenien. Midtbane-spilleren kom ikke rigtig i nogle farlige situationer rent offensivt, men leverede et stort løbearbejde midt på banen, der var med til at lukke ned for den montenegrinske offensiv.

William Kvist

Karakter: 7

Åge Hareide havde forud for opgøret udtalt, at erfaring var ekstra vigtigt for ham. Hvorfor viste William Kvist. Dirigerede og styrede holdet godt i det første kvarter, hvor det var mest hedt for landsholdet. Holdt flot balancen midt på banen og viste et godt, hurtigt spil med bolden, når han havde den.

Christian Eriksen

Karakter: 8

Bedste mand sammen med den defensive trio i bagkæden. Havde det ikke været for Eriksens flotte solopræstation stod Danmark nu i en meget mere højspændt situation før Rumænien-kampen. Ligesom fokus ikke kun havde været på en flot defensiv, men også ufarlig offensiv. Syv mål og fire assists i ni kvalifikationskampe er høj klasse.

Yussuf Poulsen

Karakter: 6

Det blev til tider for meget med de talrige infights med modstanderen i forsøget på at fremprovokere frispark og kort. Men Poulsen viste samtidig sin berettigelse i startopstillingen med god fight og fysisk i duellerne.

Andreas Cornelius

Karakter: 5

Montenegro-kampen blev et personligt skridt tilbage for Andreas Cornelius. Led under, at Danmark for sjældent kom til indlæg og var ikke lige så stærk til at holde fast i bolden som set tidligere.

Pione Sisto

Karakter: 7

Leverede sin måske bedste præstation målt i antal defensive løb. Havde samtidig evnerne og frækheden til at holde i bolden og udfordre, når Danmark havde brug for at hvile midt det montenegrinske pres. Flot landskamp, men det ville gøre Sisto godt snart at få scoret eller lagt op til mål efter en af sine mange fine aktioner.

Riza Durmisi

Karakter: 5

Kom ind, da Jens Stryger måtte gå ud med en skade. Leverede som altid gode offensive løb. Dog også i Durmisis side, at Montenegro skabte de bedste muligheder i anden halvleg.

Nicklas Bendtner

Karakter: 5

Var bedre til at holde fast i bolden end Cornelius. Manglede dog skarphed ved sin store mulighed til sidst, hvor han ikke formåede at lukke kampen. Banker dog på til startopstillingen søndag.

Åge Hareide

Karakter: 8

Landstræneren har endegyldigt fundet sin startopstilling og en formular, der vinder fodboldkampe. Det var ikke den flotteste offensive kamp, men Danmark blev det eneste hold, som holdt Montenegro fra at score på hjemmebane i VM-kvalifikationen. Har vist stor selvindsigt ved at gå væk fra sit unge landshold og skabe et lidt ældre, der er blevet bundsolidt.

Eriksen tryllede, da landsholdet overvandt heksekedlen og nu kan invitere til folkefest i Parken

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her