*

Landshold

Topscorer og tidligere Manchester City-spiller: Ham her skal Danmark (og du) holde øje med i aften

Den nuværende Monaco-angriber og landsholdsanfører scorer i gennemsnit i hver anden landskamp.

Det er en målfarlig herre med både afgørende aktioner og storklubber på cv'et, som de danske landsholdsspillere skal forsøge at stoppe under torsdagens afgørende VM-kvalifikationskamp i fodbold.

Den 27-årige Stevan Jovetic har indtil videre scoret syv mål for Montenegro i løbet af kvalifikationen og havde blandt andet en afgørende fod med, da landet højst overraskende slog Danmark med 1-0 i Parken i oktober 2016.

Før VM-slutspurt: 16 spillere jagter første slutrunde

Dengang leverede landsholdsanføreren en assist, mens han senest mod Rumænien sørgede for den afgørende scoring i 1-0 sejren.

Generelt leverer Jovetic i gennemsnit et mål i hver anden landskamp - 23 mål i 46 landskampe.

Stevan Jovetic (i midten) leverede en assist, da Montenegro slog Danmark 1-0 i Parken den 11. oktober 2016. Foto: TYCHO GREGERS

Dén scoringsevne, et stærkt venstreben og tekniske genistreger har bragt ham forbi klubber som Fiorentina, Manchester City, Inter og Sevilla, der alle er storklubber i henholdsvis Italien, England og Spanien.

I sommer blev han hentet til franske AS Monaco som erstatning for stortalentet Kylian Mbappé, der i stedet skiftede til PSG.

Her er Danmarks (mulige) vej til VM

Torsdag er det dog landsholdet, det gælder, når Jovetic og co. skal forsøge at nå landets første VM i fodbold nogensinde.

Montenegro har - ligesom Danmark - 16 point med to kampe tilbage og indtager gruppens andenplads, der giver adgang til playoff-kampe om at komme med til den prestigefyldte turnering.

»Det er én af de største kampe i landsholdets historie.  Jeg tror på, vi kan skabe et godt resultat, ellers ville jeg ikke være her. Vi har spillet nogle gode kampe i denne kvalifikation og vist kvalitet. Vi bliver bedre fra kamp til kamp og viser flere og flere gode takter. Vi er klar til at give vores maksimale i de her to kampe og opnå det, vi alle sammen drømmer om,« har Stevan Jovetic udtalt til landsholdets hjemmeside op til kampen.

Montenegro tager imod Danmark på Stadion Pod Goricom torsdag klokken 20.45.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her