Landshold

Før VM-slutspurt: 16 spillere jagter første slutrunde

Danmark var senest med i en slutrunde ved EM i 2012. Kun syv spillere fra EM-truppen er stadig på landsholdet.

Thomas Delaney. Foto: Lars Poulsen

Det er to helt afgørende kampe, der venter det danske fodboldlandshold i de kommende dage mod Montenegro og Rumænien.

To danske sejre vil som minimum sende Danmark til playoffkampe om en VM-billet. Skulle Polen samtidig snuble, kan danskerne endda snuppe førstepladsen og skaffe sig direkte adgang til slutrunden i Rusland.

Det vil i givet fald være en førstegangsoplevelse for de 16 spillere i landsholdstruppen, der aldrig tidligere har deltaget i en seniorslutrunde.

En af dem er Thomas Delaney, som fik sin landsholdsdebut i en VM-kvalifikationskamp mod Malta i 2013 på et tidspunkt, hvor Danmark var ude af spillet om en VM-billet.

Nu er han stamspiller på Åge Hareides mandskab, der efter en sløj start har en reel mulighed for at komme med i den næste udgave af den prestigefyldte begivenhed.

- Det ville være stort. Jeg kan jo kun tale om, hvordan jeg tror, det er. Jeg kan forestille mig, at det er en kæmpe oplevelse, siger Thomas Delaney.

I truppen til kampene mod Montenegro og Rumænien er der syv spillere, der var med, da Danmark senest var repræsenteret i en slutrunde ved EM i 2012.

Det drejer sig om Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Andreas Bjelland, William Kvist, Lasse Schöne, Christian Eriksen og Nicklas Bendtner. De resterende 16 spillere er uden slutrundeerfaring.

- Jeg er glad for, at vi har fået skuden rettet mod målet igen. Nu skal vi bare gøre alt for at nå derhen.

- Det er ikke op til os, om vi skal nøjes med playoff, og i første omgang kommer vi nok ikke til at kigge så meget på Polens resultat mod Armenien.

- Vi er nødt til at kigge på, hvad vi selv gør, og det vi skal gå efter de maksimale seks point. Så må vi håbe, at Polen snubler, siger Thomas Delaney.

Danmark møder Montenegro på udebane torsdag aften, mens det hele falder på plads søndag, hvor danskerne spiller mod Rumænien i København.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her