*

Landshold

JP i Montenegro: Åge Hareide vil se bort fra to populære spillere - men Bendtner kan få jokerrolle

Landstræner Åge Haredie har fundet en startopstilling, han tror på, og som fungerer, siger Jyllands-Postens udsendte medarbejder.

I videoen herover analyserer sportsredaktør Troels Henriksen aftenens skæbnekamp.

Der er et par ting, der ligger fast inden torsdagens ellers fuldstændig uforudsigelige og derfor vanvittigt spændende VM-kvalifikationskamp mellem det danske fodboldlandshold og Montenegro.

Sikkert er det, at det bliver hedt for de danske spillere på det lille, slidte stadion med plads til 15.000 tilskuere i byen Podgorica.

Det fortæller Jyllands-Postens udsendte medarbejder, Søren Lissner, der onsdag besøgte Stadion Pod Goricom i forbindelse med en åben træning for landsholdet.

Her er Danmarks (mulige) vej til VM

»Man sidder så tæt på banen, at det er lige før, at man kan gribe ud efter spillerne. Det bliver intenst, for hjemmefansene er meget passionerede, og samtidig har Montenegro en historisk mulighed for at komme med til VM,« siger han.

Spørgsmålet er så, hvilke danske spillere der kommer til at opleve dén stemning fra starten af kampen, hvor begge hold har 16 point inden de sidste to kampe og dermed deler den vigtige andenplads i gruppen.

Her er der også nogle ting, der giver sig selv på forhånd, ifølge Søren Lissner.

Landstræner Åge Hareide har længe slået fast, at han har holdet klar i hovedet, og det betyder efter alt at dømme genvalg til de fleste af de spillere, der i september sikrede vigtige - og store - sejre over Polen og Armenien.

»Åge Hareide har før vist, at han er glad for Yussuf Poulsen, så han glider formentlig ind i stedet for den skadede Nicolai Jørgensen. Derudover vil der sandsynligvis blive tale om det samme hold, der slog Polen og Armenien, for Åge Haredie har fundet det hold, han tror på, og som har vist sig at fungere,« siger Søren Lissner.

Det får sandsynligvis konsekvenser for to af landsholdets mest populære spillere - en, der er på vej frem i en af verdens største klubber, og en, der vækker opsigt og stor opmærksomhed, om han vil det eller ej.

Sidstnævnte er naturligvis Nicklas Bendtner fra norske Rosenborg, der næppe har været så tæt på en plads i startopstillingen, som flere fans har ønsket, siger Søren Lissner.

»Jeg tror godt, at vi kan se ham i en jokerrolle mod Montenegro, hvis der skal jagtes et resultat mod slutfasen. Han kan også komme i spil til en vigtig rolle i søndagens kamp mod Rumænien afhængigt af, hvor trætte de andre spillere er,« siger han.

Samme skæbne ser ud til at vente Andreas Christensen, der ellers har oplevet et mindre gennembrud i engelske Chelsea, senest med en startplads mod Manchester City.

Hareide: Andreas Christensen er bedst i et tremandsforsvar

»I løbet af ugen har Åge Hareide indikeret, at han vægter rutine og en god venstrefod højt for én af sine midterforsvarer. Den eneste, der lever op til begge krav, er Andreas Bjelland. Han var med til at holde den polske stjerne Robert Lewandowski nede, og han har vist, at han har en god relation med Simon Kjær i midterforsvaret. Samtidig har Åge Hareide sagt, at Andreas Christensen passer bedst ind i et tremandsforsvar, og det benytter han sig ikke af længere,« siger Søren Lissner.

Dermed ser Jyllands-Postens bud på Danmarks startsopstilling i en 4-3-3 formation ud på følgende måde:

Kasper Schmeichel 

Henrik Dalsgaard - Simon Kjær - Andreas Bjelland - Jens Stryger Larsen

William Kvist - Christian Eriksen - Thomas Delaney

Pione Sisto - Andreas Cornelius - Yussuf Poulsen.

Kampen går i gang klokken 20.45.

Andenpladsen i gruppen giver adgang til playoff-kampe om at komme med til VM.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her