*

Landshold

Overblik: En ny landsholdsaftale trækker ud

En permanent landsholdsaftale er ikke på plads. Derfor har DBU og Spillerforeningen indgået en ny delaftale.

I en måned har fodboldspillerne på kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold ikke haft en landsholdsaftale, der sætter rammen for spillernes vilkår i landsholdssammenhæng.

Sådan har sagen udviklet sig:

 • 6. september 2017: Landsholdsaftalen mellem DBU og Spillerforeningen for kvindelandsholdet og U21-landsholdet udløber. Datoen er timet med, at U21-landsholdet akkurat når at indlede EM-kvalifikationen.
 • Parterne har forhandlet i flere måneder, men er ikke nået frem til en aftale. En stor knast i forhandlingerne er, hvorvidt DBU skal være arbejdsgiver eller for spillerne. Det mener spillerne, at DBU skal. Økonomi og arbejdsforhold forhandles der også om.
 • 11. september: Kvindelandsholdet udebliver fra en planlagt landsholdssamling i Horsens, da en ny aftale ikke er kommet på plads. Kvindelandsholdet selvtræner i stedet med hjælp fra Spillerforeningen.
 • 12. september: DBU vælger at aflyse EM-revanchen mod Hollands fodboldkvinder som følge af konflikten. Kampen var udsolgt og skulle være spillet 15. september i Horsens.
 • 16. september: DBU meddeler, at "at der er totalt sammenbrud" i forhandlingerne. VM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn er dermed i alvorlig fare for at blive aflyst eller blive spillet med rene amatørspillere. Det kan medføre alvorlige sanktioner fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).
 • 17. september: Fodboldkvinderne sender et nyt tilbud til DBU, som unionen nægter at gå videre med. Herrelandsholdet afstår 500.000 kroner fra holdets aftale, de penge skal bruges for til, at DBU og kvinderne kan nå til enighed økonomisk.
 • 18. september: Parterne bliver enige om en delaftale efter LO (Landsorganisationen i Danmark) og DIF (Danmarks Idrætsforbund) har bistået forhandlingerne. Aftalen gælder kun kvindelandsholdets ene kamp. Spillerne haster til Ungarn og vinder 6-1 dagen efter.
 • 20. september: Fodboldkvinderne meddeler, at det blot er detaljer, som mangler, før en ny landsholdsaftale er på plads. Parterne er enige om ikke at udtale sig til pressen om forhandlingerne, imens de pågår.
 • 25. september: U21-landstræner Niels Frederiksen udtager sin trup og siger, at han har en klar forventning om, at konflikten er løst, så spillerne kan møde ind til træning 2. oktober i Aalborg.
 • 2. oktober: DBU og Spillerforeningen er stadig ikke blevet enige om en permanent landsholdsaftale. Derfor indgår parterne igen en midlertidig aftale, som sikrer, at U21-landsholdet kan samles og spille to EM-kvalifikationskampe.
 • Efter det udløber aftalen igen, og der er således ingen aftale for kvindelandsholdets samling frem mod VM-kvalifikationskampen mod Sverige 20. oktober. Nye forhandlinger er fastsat til 9. og 10. oktober.
 • Efter VM i Rusland til sommer udløber landsholdsaftalen for herrernes A-landshold.
/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Århus’ store sejr skal bruges til at redde sæsonen
Onsdag præsterede Århus Håndbold sit vigtigste resultat i sæsonen. Det skal skabe afsæt til at sikre sig en slutspilsplads længe før grundspillets sidste runde. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her