Landshold

Sportsredaktør efter aflysning af landskamp: Det er direkte pinligt for dansk fodbolds anseelse

Aflysningen af fredagens landskamp mod Holland kan få betydning for næste uges VM-kvalifikation.

Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Man skal passe på ikke at bruge for svulstige ord, når det »bare handler om sport« - men i fodboldsammenhæng kan man godt kalde fredagens aflyste landskamp mod de hollandske europamestre for en skandale.

Sådan lyder vurderingen fra Jyllands-Postens sportsredaktør, Troels Henriksen.

»Det er første gang nogensinde, at man har måttet aflyse en landskamp, og det er direkte pinligt for dansk fodbolds anseelse udadtil, at man står i en situation, hvor man må aflyse en så højt profileret landskamp som en EM-revanche. DBU (Dansk Boldspil-Union, red.) og dansk kvindefodbold har i årevis sukket efter popularitet, og når man nu endelig har fanget interessen fra den offentlige befolkning med en andenplads og 1,5 mio. seere til de afgørende kampe, så smider man det på gulvet,« siger han.

Den ellers udsolgte kamp er blevet aflyst, fordi kvindelandsholdet, der repræsenteres af Spillerforeningen, og DBU ikke kan blive enige om fremtidens vilkår for landsholdet, og det er lidt af et selvmål, lyder vurderingen fra sportsredaktøren.

DBU: Dansk EM-revanche mod Holland er aflyst på grund af konflikt

»DBU og spillerne er blevet givet en fuldstændig unik mulighed for at få en hel masse piger til at interessere sig for fodbold. Man har et hold fyldt med dygtige, karismatiske fodboldspillere, som lige pludselig er blevet store idoler for tusindvis af piger, der kunne tænke sig at spille fodbold og ser op til spillerne. Så laver man sådan en sag her hvor man gudhjælpemig må aflyse en landskamp, fordi man ikke kan blive enige om aflønning og vilkår,« siger Troels Henriksen.

Han vurderer ikke, at der er nogen mulighed for, at DBU og Spillerforeningen kan få løst hårknuden, før landsholdet skal spille en ny vigtig kamp i næste uge, og derfor må man formentlig udskyde diskussionen. Men selv hvis det sker, kan konflikten få konsekvenser, når VM-kvalifikationen åbner tirsdag med en udebanekamp mod Ungarn, mener Troels Henriksen.

Aflysning skuffer hollandske fodboldkvinder

»De har spillet mange landskampe sammen, så spillerne kender jo hinanden godt, men det bliver et uforberedt landshold i den forstand, at de ikke har ladet op til kampen med andet end forhandlinger, fagforeningssnak om spekulationer aflønning. De har endnu ikke koncentreret sig om det, de skal, så det er da et svækket landshold, i forhold til hvis de var mødt op til deres træning og havde spillet mod europamestrene,« siger Troels Henriksen.

Fra DR's kommentator Arnela Muminovic lyder det, at kvindelandsholdet ikke har råd til at åbne VM-kvalifikationen med et nederlag til Ungarn.

»Hvad er det for et hold, der spiller på tirsdag? Hvis de bedste spillere ikke er med, så får det store konsekvenser. De mangler træninger, der er en ny, midlertidig træner og så den her konflikt. De har ikke råd til at smide en kamp mod Ungarn, hvis de vil til VM,« siger Arnela Muminovic til Ritzau.

Foruden Ungarn er Danmark i gruppe med Sverige, Ukraine og Kroatien.

»Danmark skal kæmpe med Sverige om førstepladsen. Derfor skal alle andre kampe vindes, og så er det i opgørene mod Sverige, at man skal finde ud af, hvem der ender som etter. Danmark har bestemt ikke råd til at smide noget mod de andre hold,« siger Muminovic til nyhedsbureauet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her