Annonce
Landshold

Landstræner spredte smil på afsluttende pressemøde: »Jeg behøver ikke at gøre noget, jeg kan slappe af ude på bænken«

Smil og sommerfugle prægede det sidste pressemøde før morgendagens EM-semifinale, hvor vi leger, det er fredag.

Der er ved at komme sommerfugle i maven, fortalte den danske anfører, Pernille Harder, ved pressemødet før EM-semifinalen mod Østrig. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Danmark har en landstræner med humor.

Det beviste Nils Nielsen endnu en gang, da han sammen med spillerne Pernille Harder og Line Røddik mødte pressen en sidste gang på det afsluttende pressemøde forud for torsdagens EM-semifinale mod Østrig.

Eller var det fredagens. I hvert fald forsøgte Nils Nielsen undervejs at overbevise det store presseopbud om, at semifinalen spilles en fredag og ikke en torsdag, da det danske hold i deres to seneste torsdagskampe har tabt 4-2 til Østrig og 1-0 til Holland. Faktisk var det ugedagen, Nils Nielsen frygtede mest forud for semifinalen, forklarede han.

Så var stilen ligesom lagt. Og den fortsatte.

Adspurgt, hvad den danske landstræner har gjort for at sørge for, at de danske fodboldkvinder er klar til kamp torsdag, var svaret fra den danske landstræner:

»Jeg behøver ikke at gøre noget. Spillerne klarer det selv. Det er dem, der skal træffe beslutninger på et sekund, jeg kan bare slappe af ude på bænken. Jeg har lang tid til at træffe beslutninger om udskiftninger og taktiske ændringer.«

Det var alt sammen for sjov selvfølgelig, for når ordene faldt på torsdagens... sludder, fredagens modstander, Østrig, så blev både Nielsen, Røddik og Harder lidt mere alvorlige i blikket.

Med det friske 4-2 nederlag i en testkamp til samme modstander for under en måned siden frisk i erindringen, var de alle enige om, at meget skal laves om i forhold til den kamp. 

»De er meget giftige på kontraangreb. Vi skal forsvare rigtig godt. De fik en masse chancer dengang, og det må de ikke få i morgen. Derudover forsvarer de rigtig godt, de arbejder alle sammen hårdt, så skal vi være skarpe i begge ender,« sagde Nils Nielsen.

Men spillerne glæder sig.

»Der er ved at komme sommerfugle i maven. Men det er en god følelse,« fortalte den danske anfører, Pernille Harder, der blev bakket op af forsvarsprofilen Line Røddik.

»Vi har trænet hele livet til den her kamp, og vi glæder os rigtig meget. Det kan måske give lidt ekstra tænding, at vi har tabt til dem for nylig, men vi vil være klar, uanset hvem vi møder,« lød det fra Røddik, inden danskerne indtog arenaen i Breda til en sidste træning forud for kampen kl. 18 samme sted torsdag... hov, fredag aften. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her