Landshold

DBU udvider landsholdsstab ovenpå spillerkritik

DBU udvider staben for at styrke kost og behandling på landsholdet allerede fra kampen mod Rumænien.

Dansk Boldspil-Union (DBU) udvider staben omkring A-landsholdet på kost- og sundhedsområdet.

Det skriver DBU på sin hjemmeside.

Tiltaget sker efter en spillekritik, hvor særligt Tottenham-stjernen Christian Eriksen kritiserede forholdene på landsholdet, hvad angik kost og behandling.

Den nye ordning er kommet i stand efter en dialog med herrelandsholdets spillerråd og Spillerforeningen, og udvidelsen vil træde i kraft allerede i forbindelse med den næste VM-kvalifikationskamp mod Rumænien 26. marts.

- Vi er meget glade for, at der nu er opnået enighed om kost og behandling op til Rumænien-kampen, siger landsholdsanfører Simon Kjær.

DBU vil desuden nedsætte en ekspertgruppe, der skal arbejde for en mere langsigtet løsning. I første omgang opruster man med tre folk på behandlersiden samt en kok.

DBU dækker udgiften til kok og to af de nye behandlere, og Spillerforeningen dækker udgiften til den tredje behandler, oplyser DBU.

- Det er vigtigt, at behandling og kost på landsholdet nu bliver opdateret. Det har fyldt rigtigt meget for spillerne, siger Mads Øland, direktør i Spillerforeningen.

- Vi har snakket utroligt meget om det her med spillerne, og derfor er vi også glade for, at vi sammen med DBU er lykkedes med at få det på plads.

- Det fysiske og mentale pres på spillerne er enormt for at præstere, og derfor skal kost og behandling bare fungere, tilføjer Øland.

Aftalen kommer på plads, knap to måneder efter Christian Eriksen luftede sin utilfredshed i Ekstra Bladet.

- Det handler i dag ikke bare om at smøre en spiller ind i olie. Der er brug for individuel behandling af spillerne.

- Generelt savner jeg en mere professionel tilgang til tingene, når vi er samlet i landsholdslejren, sagde Christian Eriksen til Ekstra Bladet i januar.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Testvinderen: Audi leverer det bedste kompromis
Audi Q5 er teknisk set et mesterværk og på mange måder klassens bedste bil, fordi den tilbyder det bedste kompromis. Prisen løber dog hurtigt op, for ekstraudstyret er dyrt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her