Landshold

Efter spillerkritik: DBU forstærker holdet omkring Åge Hareide

Ligesom hold på klubplan vil landsholdet fremover have en fodbold- og dataanalytiker.

Landstræner Åge Hareide får nu hjælpe til at knække modstandernes kode. Arkivfoto: Gregers Tycho

Staben omkring landsholdet har ikke fulgt med udviklingen i klubfodbolden. Det var en af kritikpunkterne, som William Kvist, Simon Kjær og Christian Eriksen lancerede i slutningen af januar.

Nu lukker DBU hullet til klubberne på et af områderne. Unionen har ansat Mounir Akhiat som fodbold- og dataanalytiker. En stilling, der aldrig tidligere officielt har været på landsholdet. Siden Åge Hareide overtog som landstræner, har Mounir Akhiat dog været inde omkring landsholdet ved siden af sin hverdag i Brøndby. Efter denne sæson bliver konsulentaftalen forvandlet til en fast stilling.

Jeg kan bidrage med friske øjne på modstanderanalyse, kampevaluering, de individuelle klip til spillerne og belastning til træning.
Mounir Akhiat, DBU's nye fodbold- og dataanalytiker

»Det er noget, som både jeg og spillerne har efterspurgt. Jeg besøgte Kasper Schmeichel i Leicester før en vigtig kamp mod Liverpool, hvor spillerne lå på massagebænken og forberedte sig på deres direkte modstander ved hjælp af deres iPads. Det giver os bedre muligheder for at vise spillerne, hvad vi vil,« siger Åge Hareide og tilføjer.

»Med videoanalyse kan vi foruden optimal forberedelse til kampe også blive helt sikre på, hvor meget vi kan presse spillerne i træningerne, og hvordan der skal restitueres« siger landstræneren.

Blandet baggrund

Mounir Akhiat har både baggrund som U17-træner i Lyngby, programmør og en uddannelse i datalogi.

Kvist og Kjær: »Det føles, som om at nogen i DBU har et mål om, at vi ikke kommer til Rusland«

»I hovedtræk ser jeg efter tendenser i modstanderens spil. Vælger de at spille med mange korte afleveringer eller tidligt slå den lange pasning? Jeg finder måske op til 1.000 klip over fem kampe, som så bliver bearbejdet og kortet ned til nogle få nøglesituationer til hver spiller,« siger han og uddyber.

»Jeg kan bidrage med friske øjne på modstanderanalyse, kampevaluering, de individuelle klip til spillerne og belastning til træning. På den måde kan jeg aflaste trænerne på de områder, og de kan bedre koncentrere sig om forberedelse af træning og kampe,« siger Mounir Akhiat.

Akhiat vil via sin nuværende konsulentaftale allerede været tilknyttet landsholdet til den vigtige Rumænien-kamp i marts.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her