Annonce
Landshold

Ti Eritrea-spillere hoppede af på landsholdsrejse

En stor del af Eritreas landshold benyttede VM-kvalifikationskampen i Botswana til at søge asyl i landet.

Ti spillere på Eritreas fodboldlandshold nægter at rejse hjem fra en VM-kvalifikationskamp i Botswana og har nu søgt asyl i landet.

Spillerne afviste at gå om bord på flyet, der onsdag skulle flyve holdet tilbage til Eritrea, og de er nu i botswansk politis varetægt.

Det oplyser Dick Bayford, der er blevet hyret af Eritreas Bevægelse for Demokrati og Menneskerettigheder (EMDHR) til at repræsentere de ti spillere.

- Jeg er blevet engageret af bevægelsen for at hjælpe med at holde fodboldspillerne i landet, efter at de havde modtaget oplysning om, at nogen var i gang med at tvinge spillerne ud af Botswana, siger Bayford.

De afhoppede spillere er kun de seneste af en lang række sportsfolk, der i de senere år har benyttet konkurrencer i udlandet til at søge asyl.

Eritreiske fodboldspillere hoppede også af i Kenya i 2009, i Tanzania i 2011 og i Uganda i 2012.

Sportsfolkene flygter fra et land, hvor slavelignende forhold er rutine, ifølge FN-rapporter, ligesom der er udbredt brug af tortur.

Ifølge Dick Bayford er EMDHR nervøs for, at spillerne, som er indskrevet i Eritreas hær, vil blive anklaget for desertering i hjemlandet, hvilket kan give dødsstraf.

Spillerne opholder sig på politistationen i byen Francistown i Botswana, hvor det eritreiske landshold tirsdag tabte VM-kampen med 1-3.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her