Annonce
Landshold

Danmarks banemænd blev hyldet af tusindvis i Tirana

Albaniens spillere blev modtaget i lufthavnen af premierministeren og tusindvis af glade fans efter triumfen.

Albaniens landshold blev hyldet af tusindvis af glade albanere, efter at holdet søndag aften sikrede kvalifikationen til næste sommers EM i Frankrig. Foto: Hektor Pustina/AP

Der ventede Albaniens fodboldlandshold en heltemodtagelse, da holdet mandag ankom hjem til hovedstaden i Tirana, efter holdet søndag aften sikrede kvalifikationen til næste sommers EM i Frankrig. Slutrunden er den første i landets historie.

Med sejren på 3-0 ude mod Armenien gik andenpladsen i puljen nemlig til albanerne, mens Danmark skuffende må nøjes med tredjepladsen og playoff-kampe.

Sikker albansk sejr sender Danmark i EM-playoff

Derfor stod Albaniens premierminister, Edi Rama, sammen med tusindvis af glade fans klar til at modtage fodboldheltene i lufthavnen i Tirana. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Her delte premierministeren kram ud til spillerne, mens hele optoget ind til byens centrum, hvor der var gjort klar til den helt store fejring med koncerter og hyldest, blev transmitteret live på albansk tv.

Albaniens præsident, Bujar Nishani, havde også et par ord til spillerne efter den historiske bedrift.

- I har promoveret billedet af Albanien og albanere ude i verden, og I har gjort os stolte som aldrig før, siger han.

Albanien er i ekstase efter triumf i EM-kvalifikationen

Mens albanerne stod i kø for at sende roser til landsholdsspillerne, havde anfører Lorik Cana også en drilsk hilsen til ærkefjenderne fra Serbien, som blev nummer fire i puljen efter en miserabel kvalifikationsrunde.

- Snup en øl og følg os på tv, siger den 32-årige Nantes-spiller ifølge DPA.

Albanien blev nummer to i Danmarks kvalifikationspulje med 14 point for otte kampe, mens Danmark på tredjepladsen kun skrabede 12 point til sig.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her