Annonce
Landshold

Med Christian Eriksen i hovedrollen fik landsholdet folkelig tilgivelse

17.506 tilskuere i Aarhus tog pænt imod det danske landshold efter en turbulent uge, da populariteten tilsyneladende var ved at vakle. Danmark slog Wales med 2-0.

Kendskab er ikke altid nok til at bremse klasse.

Wales, på besøg i Aarhus i Nations League, gjorde temmelig meget for at skærme Christian Eriksen af ved at overbefolke den centrale del af banen, når danskerne forsøgte at bygge op. Fordi de kender alt til Tottenham-spillerens kvaliteter. Så da danskerne efter en halv time endelig havde held til at flytte modstanderne med en tværpasning fra iderige Lasse Schöne over mod backen Henrik Dalsgaard, løb Christian Eriksen i position i feltet, en enkelt berøring på pasningen fra Dalsgaard og et fladt spark mod fjerneste stolpe: 1-0.

Den første tredjedel af opgøret havde ikke just øget forventningerne til en stor fodboldaften. Fejlene var flest, hos danskerne havde især Pione Sisto en bedrøvelig start på kampen, men La Liga-spilleren var pludselig uhyre tæt på at score på et langskud, der havde kurs mod det fjerneste hjørne, inden Wayne Hennessey fik pareret.

Pione Sistos eneste glimt af kunnen i første halvleg rakte ikke til mere spilletid, og han blev fra begyndelsen af anden halvleg erstattet af Viktor Fischer, Aarhus-dreng, som har fået sin fodboldopdragelse i Lyseng.

Your'e only here for the money
De walisiske fans sang om den seneste ballade i dansk fodbold.

Viktor Fischer kiksede en aflevering, som førte til et walisisk frispark. Så luntede Real Madrid-koryfæet Gareth Bale over, tørrede bolden af i blusen og hamrede frisparket direkte ind i ansigtet på Simon Kjær.

17-årig tog over

Gareth Bale har – som Eriksen for Danmark – et stort ansvar for de offensive tiltag på sit hold, men søndag aften var det den kun 17-årige Chelsea-spiller Ethan Ampadu, der stak ud.

Hareide: Konflikten skal parkeres inden næste samling

Også en arm, tilsyneladende, for dommer Deniz Aytekin, fløjtede straffespark, da Viktor Fischers aflevering traf den unge waliser. Christian Eriksen fik brølet frem på Ceres Park med en endnu en klinisk træffer, hans 15. mål i de seneste 20 kampe, såmænd. Læg dertil en håndfuld tilfælde, hvor han har haft næstsidste fod på.

»You’re only here for the money,« I spiller kun for pengenes skyld, sang de walisiske fodboldtilhængere, som var rejst til Aarhus for at se, om deres helte kunne følge op på sejren på 4-1, som Wales indledte Nations League med mod Irland, puljens tredje hold. Og alle vidste, hvad de hentydede til.

Mens waliserne således havde en kamp i benene og en forsinkelse i ankomsten til Aarhus, måtte man formode, at de danske landsholdsspillere var friske. I international fodbold klages der ofte over et stramt kampprogram, der dræner aktørerne, da de har forpligtelser for både klub og land. Men i den forgangne uge kunne de danske spillere hvile sig, da vikarerne afviklede testkampen i Slovakiet.

Danmark-Wales 2-0 (1-0)

Vurdering

Danmark: 6

Wales: 4

Kampens spillere:

Chrsitian Eriksen, Danmark, 7

Ethan Ampadu, Wales, 6

Dommer: Deniz Aytekin, Tyskland, 7

Om de rigtige landsholdsspillere også var friske i hovedet efter endnu en omgang mentalt krævende forhandlingsbøvl, skulle vise sig. Var spillerne i stand til at lægge balladen fra sig, var de trykkede over udsigten til at stå frem foran et publikum, som muligvis havde mistet lidt sympati for dem? Svaret var vel et ja.

Det sikre valg

Der var ingen overraskelser i landstræner Åge Hareides formation. Nordmanden og hans spillere mødtes først fredag i Aarhus for at forberede sig til kampen, og ikke uventet havde Åge Hareide valgt sikkert.

Kjær: Vi kan ikke takke vikarlandsholdet

Uden Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg til rådighed på grund af skader var Andreas Cornelius truppens eneste centrale angriber med stor fysik, men landstræneren valgte at satse på Martin Braithwaite, som har fået en fin indledning på sæsonen i Middlesbrough, mens Andreas Cornelius stadig skal finde sig til rette i franske Bordeaux efter et nyligt skifte fra Atalanta.

Resten gav sig selv: Mathias ”Zanka” Jørgensen” havde fået genvalg efter VM, således at Andreas Christensen fortsat er uden ret meget spilletid for både klub og nation. Christensens evner blev blandt andet anvendt på midtbanen i slutrunden, men denne søndag foretrak Åge Hareide Lasse Schönes erfaring og offensive kvaliteter, hvilket pynter gevaldigt på det danske landshold.

Danmarks næste kamp i Nations League - om DBU, Spillerforeningen og Gud vil - er planlagt til midt i oktober, når landsholdet i en eller anden udgave spiller i Dublin mod Irland.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her