Annonce
Landshold

Optakten til Wales-kampen bliver mildt sagt alternativ, men DBU har en plan

Landsholdet får ingen tid til at træne de store taktiske finurligheder.

Foto: Liselotte Sabroe

Både spillere og trænerstab fra Wales har været forvirrede.

Ville det overhovedet give mening at rejse til Danmark, for vil de komme til at spille på søndag?

Og i givet fald – ville de også komme til at møde de lykkeriddere, der med kort varsel trak en rødhvid trøje over hovedet, tabte hæderligt til Slovakiet og dermed vigtigst af alt holdt dansk fodbold fra at blive fældet af en hård straf fra det europæiske fodboldforbund?

Dels stred opgaven med at møde en flok amatører mod deres professionelle stolthed, dels kan de nok ikke have undgået at frygte den potentielle katastrofe, som alt andet end en klar sejr ville have været.

De »rigtige« landsholdsspillere er ved at blive fløjet tilbage til Danmark

Waliserne behøver ikke længere bekymre sig – eller brokke sig, for de kommer ikke op mod ukendt modstand og kommer heller ikke til at gå ind til kampen med den dårligste forberedelse af de to hold.

Torsdagens kompromis mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen har banet vejen for et comeback til både Eriksen, Schmeichel og Kjær samt landstræner Åge Haredie, der dog står foran noget af en opgave.

For det første aner nordmanden ikke, om alle spillere får lov til igen-igen at rejse til Danmark for at slutte sig til landsholdslejren, da flere af dem allerede har været afsted for blot at returnere onsdag som følge sammenbruddet i forhandlingerne om en ny landsholdsaftale mellem DBU og Spillerforeningen.

Af banen, Faxe – Åge er tilbage

Det internationale fodboldforbunds regler fastslår nemlig, at landsholdsspillernes klubber skal have et varsel mindst 15 dage inden en landskamp, hvis de uden indvendinger skal frigive spilleren. Med deres beslutning om at rejse hjem til deres daglige arbejdsgiver har landsholdsspillerne reelt afsluttet den igangværende landsholdssamling og skal dermed formelt indkaldes igen – og klubberne er derfor i deres gode ret til at afvise DBU's anmodning om at bruge spillerne mod Wales, da den dermed ikke vil overholde tidsfristen på de 15 dage.

For det andet aner nordmanden ikke, hvornår han kommer til at råde over den fulde trup. Allerede torsdag blev spillerne forsøgt hjulpet ind i det første, det bedste fly, men DBU har foreløbig valgt at nedtone forventningerne til de deciderede forberedelserne.

Spillerforeningen og DBU har indgået midlertidig aftale

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger håber unionen at kunne sende spillerne på græs klokken 15.00 fredag i Aarhus, hvor træningen imidlertid vil være lukket og altså skjult for offentligheden.

Wales varmer op til Dammark med øretæve til Irland

Efter træningen vil spillerne dog møde pressen for blandt andet at fortælle, hvordan de har tænkt sig at slå Wales, der indledte Nations League ved at slå Irland 4-1 torsdag aften.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her