Annonce
Landshold

Af banen, Faxe – Åge er tilbage

Også landstræneren gør comeback på søndag mod Wales.

Landstræner Åge Hareide. Foto: Gregers Tycho

Selvfølgelig kunne Åge Hareide ikke holde sig væk.

I stil med nationens bedste fodboldspillere er også nordmanden klar til at gøre comeback, når Danmark søndag møder Wales i en Nations League-kamp.

Det bekræfter kilder i Dansk Boldspil-Union (DBU) over for Jyllands-Posten.

Som følge af de sammenbrudte forhandlinger om en ny landsholdsaftale var Åge Hareide ellers draget op til Norge og skulle efter planen ikke have noget at gøre med denne uges to opgør – onsdagens venskabskamp i Slovakiet og altså weekendens dyst mod briterne i Aarhus.

Trækket skulle skåne ham for en af trænerkarrierens mest surrealistiske og potentielt ydmygende oplevelser, men rent faktisk formåede hans afløser, John ”Faxe” Jensen, at styre den hastigt sammenskrabede flok amatører til en flot præstation og et mere end respektabelt nederlag på 0-3.

Naturligvis har den tidligere europamester dog ikke gjort sig nogen illusioner om at blive permanent afløser Åge Hareide, der dels førte Danmark til VM 2018, den første slutrunde i seks år, dels har en meget statistisk siden sin overtagelse af posten fra Morten Olsen.

Debuten på den danske sidelinje faldt tilbage i marts 2016 med en sejr på 2-1 over Island, og i alt har Åge Hareide lagt taktik til 27 landskampe med 13 sejre, 10 uafgjorte og 4 nederlag som facit.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her