Annonce
Landshold

Over 600.000 så amatørlandsholdets møde med Slovakiet

Venskabskampen mellem Danmarks amatørlandshold og Slovakiet gik bedre end sædvanligt - I hvert fald målt på seertal.

Venskabskampen mellem Slovakiet og Danmark tiltrak mere end 600.000 seere. På billedet ses Danmarks Christian Bannis og Slovakiets Vladimir Weiss i nærkamp. Foto: Ronald Zak/AP

624.000 danskere fandt onsdag aften vej til tv-skærmen for at følge John Faxe Jensen og hans tropper på eventyr i Slovakiet. Det betyder, at hver niende dansker så med, da det danske nødlandshold spillede overfor stjernespillere som Martin Skrtel og Marek Hamsik i venskabskampen mod Slovakiet.

Seertalsmæssigt var kampen en succes. Og venskabskampen sikrede Kanal 5 et højere seertal, end man plejer at opleve ved venskabskampe. Alligevel så skriver direktøren for Discovery Networks, der ejer Kanal 5, i en pressemeddelelse, at man håber på, at Spillerforeningen og DBU finder en løsning hurtigst muligt, så kanalen fremover kan give seerne det produkt, som de har betalt for.

»Vi kan konstatere, at der har været stor interesse for at se kampen mellem Slovakiet og Danmark i går aftes. Selvom vi selvfølgelig er glade for, at seerne finder frem til landsholdet på Kanal 5, så er det isolerede seertal for kampen ikke det vigtige i den her sammenhæng. På trods af erstatningslandsholdets store indsats fastholder vi også, at vi ikke kunne vise det produkt, vi og de danske fans forventede og har betalt for. Derfor håber og opfordrer vi selvfølgelig også til, parterne finder en løsning, så Danmarks første kamp i Nations League mod Wales på søndag afvikles med det stærkest mulige danske landshold,« siger Christian Kemp, direktør i Discovery Networks Danmark

Faxe: Det smukkeste landsholdsnederlag, Danmark har haft

Normalt er der ifølge Christian Kemp mellem 300.000-500.000 seere, der følger med i venskabskampe. Tallet fra i går er i liga med en betydende kvalifikationskamp.

Til sammenligning var der eksempelvis 450.000 danskere, der så med, da Danmark vandt 2-0 over Mexico under en venskabskamp i foråret på Brøndby Stadion.

Venskabskampen mellem Danmark og Slovakiet har - mildest talt - fået en smule mere omtale end normalt både herhjemme og rundt omkring i verden. En konflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen har nemlig betydet, at A-landsholdet ikke stillede op til fodboldkampen mod Slovakiet onsdag aften.

DBU-formand inden søndag: Lad os se, om vi finder en løsning

I stedet stablede DBU det alternative landshold på benen, der bestod af 2. divisionsspillere og futsal-spillere, kun et døgn før de løb på banen på stadionet i Trvana.

Eksperter havde forudsagt prygl til det alternative landshold, og enkelte havde endda udråbt venskabskampen til måske at blive tidspunktet for det største danske landsholdsnederlag nogensinde.

Om det er omtalen af kampen, de mulige prygl eller empatien for de danske lykkeridder, der har fået danskerne til at se med, det er svært at sige. Danmark tabte med 0-3 til Slovakiet, så kampen blev hverken til prygl eller nederlagsrekord.

Haagh kunne "have reddet dinosaurerne": Futsalmålmand fik ros af danske seere

Den mest sete fodboldkamp på dansk tv i fire år er indtil videre ottendedelsfinalen, hvor Danmark i juli i år endte ud i straffespark mod Kroatien under VM i Rusland. Her så 2.082.000 seere med på DR1, hvilket betød at kampen blev det mest sete tv-program i fire år - kun overgået af Eurovision og EM-håndbold i 2014.

Hvis man vælger at sammenligne det seertal med onsdagens venskabskamp, så er det vigtigt, at man har øje for, at flere danskere har adgang til DR1 end Kanal 5, og at der i kampen mod Kroatien var langt mere på spil.

I Danmark bor 5,8 millioner mennesker, viser de nyeste tal fra august fra Danmarks Statistik.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Mad kan sænke blodtrykket lige så godt som medicin
Vidste du, at du kan købe dig til et sundt blodtryk i et helt almindeligt supermarked? Hvad du konkret skal spise for at få et forhøjet blodtryk ned på fredeligt niveau, giver to danske læger svaret på i en ny bog, baseret på den nyeste forskning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her