Annonce
Landshold

DBU-formand inden søndag: Lad os se, om vi finder en løsning

Jesper Møller nærmest indikerede, at der er mulighed for, at det rigtige landshold stiller op i Aarhus søndag mod Wales.

Kampen i Slovakiet kan være den eneste, som de udtagne spillere fra de lavere rækker kommer til at spille. Foto: Ronald Zak/AP

Bratislava

Han er kendt som et positivt væsen, Jesper Møller, formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), som lige nu befinder sig i en historisk krise, som onsdag aften resulterede i, at det danske landshold i testkampen i Slovakiet bestod af spillere fra 2. division suppleret med futsal-specialister.

Danskerne tabte 0-3 og slap fra kampen med æren i behold.

Men muligvis er det eneste landskamp, som sekundaspillerne får i denne omgang. I stedet for at flyve til Aarhus som planlagt, rejser DBU-delegationen til København.

» Vi har parkeret de kommercielle vilkår og vi har givet det tilbud, som vi tror, at alle spillerne kan leve med for så vidt angår det at stille op for landsholdet,« sagde Jesper Møller efter kampen. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
»Det er ikke sådan, at vi er sure på hinanden, spillerne og DBU. Lad os sove på det og så må vi se, om det rigtige hold bliver udtaget, hvem der så stiller op. Om vi så ikke finder en løsning. Det kunne jo være, at når spillerne bliver udtaget, så kunne det ske, at dem, der bliver udtaget, så vil stille op på de vilkår, der måtte være. Det har vi et par dage til at tænke over. Vi har parkeret de kommercielle vilkår og vi har givet det tilbud, som vi tror, at alle spillerne kan leve med for så vidt angår det at stille op for landsholdet,« sagde Jesper Møller efter kampen.

Landstræner Åge Hareide og assistent Jon Dahl Tomasson er sendt på ferie, og derfor vikarierede John ”Faxe” Jensen som landstræner.

»Vi skal ikke være kategoriske og udelukke noget som helst. Vi lærer alle sammen, og dagene går. Men vi har en forpligtelse til at tænke over tingene. Dem, der er ansvarlige for at udtage landsholdet…vi har jo en landstrænerduo, lad os se, hvad de finder ud af i morgen. Jeg vil ikke blande mig i det sportslige,« sagde DBU-formanden.

31-årig futsalmålmand i topform trækker globale overskrifter

Hvilke forventninger har du til, at det rigtige landshold spiller mod Wales søndag?

»Jeg har ingen forventninger om noget som helst, for jeg vil ikke lægge noget pres på nogen. Lad os sove på det og se, hvad denne kamp har ført med sig af overvejelser. Vi stiller altid det bedst mulige hold. Det er vi forpligtet til over for Uefa. Vi kunne have ringet til slovakkerne og sagt, at vi ikke kunne stille det stærkeste hold, vi kommer ikke. Men vi skal spille disse kampe, og det har vi gjort. Det er jeg lettet over. For ellers kunne sanktionerne være blevet uoverskuelige.«

Jesper Møller understregede flere gange efter kampen, at spillerne og DBU taler sammen.

»Jeg vil ikke udelukke noget. Jeg er positiv, det er spillerne også. Vi taler sammen, der er bare ikke forhandlinger. Der er kontakt mellem parterne. De vil gerne spille, og det vil vi også have, at de gør. Så har vi en uenighed om nogle kommercielle vilkår, som der er meget, meget afgørende, ikke bare for dansk fodbold, men for dansk idræt. Det er derfor Dansk Idrætsforbund har været på banen. Vi kan ikke bare læne os tilbage og skrive under. For tre og et halvt år siden skrev vi under, vi gav os til sidst. Det udløste voldsom kritik fra medierne og fra vores bagland, og det udløste en voldgiftssag fra modparten, altså Spillerforeningen. Det kan vi jo heller ikke leve med. Vi er nødt til at få ryddet op i dette her. Mit bagland siger: ”Vi orker ikke alle de voldgiftssager, uenigheder og fortolkningsproblemer. Få det løst og kom videre.” Og det prøver vi på.«

Amatørernes indtogsmarch: Danske reserver faldt med stor ære

Kan DBU leve med at stille med samme hold på søndag?

»Vi har en forpligtelse til at stille med et hold, det bedst mulige. Respekt for dem, der mødte Slovakiet. Vi prøver at stille det bedste hold. Det eneste afgørende for os, er at vi skal afvikle kampen. Vi har ikke noget valg. Nu er vi nødt til at holde fokus på den sportslige situation og stille et hold. Der har været forhandlinger i seks, otte, ni måneder, og hvis man ikke kan blive enige der, hvorfor skulle man så kunne blive enige på 24 timer. På et tidspunkt må man sige stop. Vi har en betinget dom i Uefa. Det er vores udfordring,« sagde Jesper Møller.

De danske spillere på nødlandsholdet vidste kun, at de torsdag eftermiddag returnerer til Danmark.

»Vi har fået at vide, det var fint, hvis man kun var til rådighed i én kamp, men personligt er jeg selvfølgelig klar til at hjælpe igen, for jeg synes heller ikke, det ville være smart, hvis vi ikke kan stille hold på søndag. Så bliver konflikten ikke løst, så er jeg selvfølgelig til rådighed igen,« kom det fra målmand Christoffer Haagh, mens midtbanespilleren Christian Bannis ikke vidste, hvad han skulle forvente.

»Der kan ske meget. Vi forventer ingenting. Jeg håber, at det rigtige landshold kommer tilbage, når det er en kamp, der virkelig betyder noget, så vi forhåbentlig kan få tre point. Det vil jo være svært for os at gå ud og vinde en kamp med det hold vi har,« sagde han.

Landsholdets vikarierende træner, John ”Faxe” Jensen, ville lige efter kampen ikke forholde sig til, om han også søndag er chef for det danske landshold.

»Jeg vil ikke koncentrere mig om, hvem der skal spille på søndag. Jeg vil være dum, hvis jeg ikke skulle nyde det her øjeblik sammen med spillerne. Så må vi se, hvad der sker med DBU og Spillerforeningen torsdag. Jeg har ikke sagt op, og jeg er ikke blevet fyret,« grinede han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her