Annonce
Landshold

Det "rigtige" landshold skal spille kampen mod Wales, hvis...

Selvom landsholdsspillerne nu er taget hjem til deres respektive klubber, holder de sig stadig klar til at spille søndagens kamp mod Wales.

De "rigtige" landsholdsspillerne kan stadig nå at komme i spil til søndagens kamp mod Wales. Foto: Liselotte Sabroe

Snart er alle landsholdsspillerne igen spredt ud over hele Europa for at træne med deres respektive klubber. Langt væk fra forhandlerne i DBU og den landskamp, der søndag skal spilles i Aarhus mod Wales i Nations League.

Det sker, efter forhandlingerne om en ny landsholdsaftale søndag gik i vasken og satte startskuddet til en stædig landsholdskonflikt.

»Vi var allesammen taget hjem til Danmark for at tale med DBU og spille landskampene. Så vi er superskuffede. Nu har klubberne kaldt spillerne hjem til træning, så vi er ikke længere samlet, men snart spredt ud over hele Europa,« skriver den danske landsholdsanfører Simon Kjær, der spiller i spanske Sevilla FC.

Simon Kjær skal ikke se landskampen i aften: »Det vil gøre for ondt rent sportsligt«

Han mener, at det er helt rimeligt, at klubberne kalder landsholdsspillerne tilbage, så længe de ikke har udsigt til at spille kampe. Men han er samtidig heller ikke helt afvisende overfor, at det kan ændre sig inden søndagens kamp mod Wales.

»Det er dem, vi arbejder for de fleste dage om året, og vi skal jo træne med græs under fødderne, så vi kan være klar til at spille kampe for vores klubber - eller for landsholdet. Vi har også trænet i København for at holde os klar, men det er ikke det samme,« skriver han.

Det kræver først og fremmest, at DBU og spillerne repræsenteret ved Spillerforeningen igen sætter sig til forhandlingsbordet.

Indtil videre har det dog vist sig som en udfordring af dimensioner at få de to parter til at nærme sig hinanden, når det kommer til spillernes kommercielle rettigheder og spørgsmålet om et arbejdsgiver/lønmodtagerforhold mellem parterne.

Senest tilbød spillerne at forlænge den tidligere landsholdsaftale midlertidigt, hvilket DBU nægtede at gå med til.

»Det var meget overraskende for os, at DBU valgte ikke at tale med os eller tage imod vores fremstrakte hånd. Så ville vi jo kunnet have spillet de to landskampe under ordnede forhold og med fokus på det sportslige,« skriver Simon Kjær.

DBU begrundede afslaget med, at den tidligere aftale blev født ved en voldgiftssag, og siden da har unionen været ret klare i mælet omkring de videre forhandlinger om en ny landsholdsaftale.

»Vi har fra bestyrelsens side sagt, at så længe der spilles fodbold, så forhandler vi ikke. Der er givet et tilbud, som jeg håber, at spillerne vil tænke godt og grundigt over. Hvis ikke spillerne kan acceptere det tilbud, så har vi en alvorlig situation igen på søndag, for tilbuddet bliver ikke anderledes,« sagde DBU's formand Jesper Møller.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her