Annonce
Landshold

»Argentina kan heller ikke tvinge Messi til at stille op.«

Danmark vil næppe blive straffet af Uefa for at sende C-spillere i kamp onsdag aften imod Slovakiet. Jyllands-Posten svarer her på de seks mest aktuelle spørgsmål om landsholdsstriden.

Hvad sker der med kampen imod Wales på søndag? Kan jeg få mine penge tilbage? Hvad siger Uefa til det danske rod? Hvad laver de "rigtige" landsholdsspillere?

Jyllands-Posten forsøger her at svare på nogle af de mest aktuelle spørgsmål om landsholdsballaden:

Kan Danmark blive straffet af Uefa for at stille med så dårligt et hold imod Slovakiet?

Det slovakiske fodboldforbund opfordrer det europæiske fodboldforbund (Uefa) til at straffe Danmark for at sende så dårligt et landshold til onsdagens venskabskamp. Det vil dog næppe ske. Uefa kræver, at landene stiller med det stærkeste hold, men det skal, ifølge Jim Stjerne Hansen, der er medlem af Uefa’s disciplinærkomite, forstås som det stærkeste hold ud fra de spillere, der er tilgængelige. DBU sender netop de bedste spillere, af den flok, der har meldt sig. Argentina kan heller ikke tvinge Messi til at stille op. Et land kan som udgangspunkt kun blive straffet, hvis det ikke stiller op til en kamp, eller hvis en nation på anden vis er skyld i, at en kamp ikke bliver afviklet. Det kunne eksempelvis være tilskuerballade, eller hvis et hold nægter at komme ud til 2. halvleg.

Kan tilskuere, der har købt billet til landskampen imod Wales på søndag i Aarhus, få pengene retur?

Det er usikkert. DBU har meddelt, at den først vil beslutte, hvad der sker ift. billetpriser og andre forhold til Wales-kampen, når det endelige hold er på plads. Rent juridisk er det være tvivlsomt, om forbrugerne direkte har krav på at få pengene tilbage, hvis Danmark stiller med nødlandsholdet. Det oplyser forbrugerrådet Tænk til DR:

Man kan nemlig aldrig på forhånd ved en landskamp være sikker på, hvilke spillere, der optræder på banen, da der kan være skader, afbud eller nye opstillinger. Det vil derfor formentlig alene være op til DBU, om den ønsker at tilbagebetale penge.

Hvorfor har DBU tilbudt at betale penge til det slovakiske fodboldforbund?

På grund af Danmarks svage landshold, har Slovakiet sat billetprisen ned til 1 euro og samtidig lovet at give pengene retur til dem, der har betalt fuld pris. DBU har meddelt, at den vil hjælpe med at kompensere for det økonomiske tab.

Hvad laver ”de rigtige” landsholdsspillere nu?

Spillerne er rejst hjem, og de fleste træner allerede med i igen for deres klubhold. Det gælder eksempelvis Viktor Fischer og Nicolai Boilesen, der onsdag trænede med FCK-truppen. Ender det alligevel med en aftale imellem spillerne og DBU, skal de dog hurtigst muligt samles for at forberede sig til kampen på søndag i Aarhus imod Wales. DBU har meddelt, at den ikke ønsker at forhandle yderligere før efter Wales-kampen. Der kan dog stadig landes en løsning, hvis en af parterne giver sig.

Hvad med Wales? Sender søndagens modstander B-og C-spillere til Danmark?

Wales vil formentlig sende alle deres A-spillere til Danmark. Der er nemlig stadig en teoretisk mulighed for at de ”rigtige” danske spillere og DBU i sidste øjeblik finder en løsning, så det bedste hold stiller op til kampen i Aarhus. Wales vil ikke risikere at stå med et B- eller C-hold i Aarhus, og så blive kørt over af de danske VM-spillere. Men hvis det ender med, at Danmark igen stiller med nødlandsholdet på søndag, vil Wales helt sikkert spare flere af de bedste spillere. Real Madrid-stjernen Gareth Bale vil eksempelvis næppe risikere at blive skadet i en sen glidende tackling af en tung fyr fra den danske 2. division.


her sætter nødlandsholdet kurs imod Slovakiet. Foto: Ritzau

Kan kampen mellem Danmark og Wales ikke bare aflyses, når der er tale en venskabskamp?

Nej. Selvom det er kamp, der ikke tæller i forhold til at komme til EM eller VM, så er der stadig noget på spil. Den europæiske fodboldunion (Uefa) har netop søsat et nyt initiativ for at gøre venskabskampene mere attraktive og seværdige. Det hedder Nations League, og søndagens kamp er med i det regnskab. Danmark befinder sig på B-niveau og er placeret i gruppe 4 sammen med Wales og Irland. Kampen tæller i det samlede regnskab i gruppen, hvor nummer et rykker op på A-niveau, mens nummer tre rykker ned på C-niveau. Hvis Danmark ikke stiller hold vil holdet blive taberdømt 0-3, ligesom der vil komme et disciplinært efterspil og en straf fra Uefa.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her