Annonce
Landshold

Pernille Harder: »Vi fortryder ingenting i konflikten«

Kvindelandsholdets konflikt med DBU i fjor kostede muligheden for tre vigtige point frem mod VM. Sket er sket, lyder det fra Pernille Harder.

Det danske kvindelandshold manglede blot én sejr for at sikre sig direkte deltagelse ved VM i Frankrig næste sommer.

En sejr, man ikke blot kunne have fået tirsdag aften i Viborg, men også tilbage i Sverige i oktober. Dengang blev kvindelandsholdet taberdømt 3-0 efter et skrivebordsnederlag som følge af en langstrakt konflikt med DBU.

Men her – midt i en konflikttid mellem DBU og herrelandsholdet – spekulerer Pernille Harder og co. ikke på, hvad skrivebordsnederlaget har kostet.

»Det er så lang tid siden. Sket er sket, og det kan vi ikke ændre nu. Vi kendte præmisserne. Selvfølgelig håbede vi til det sidste, at kampen skulle spilles dengang, men det var ikke vores valg. Vi fortryder ingenting i konflikten,« siger Pernille Harder.

Den danske landsholdsanfører, som i torsdags blev kåret til Europas bedste fodboldspiller, udtrykte for et par dage siden – på vegne af kvindelandsholdet – sin støtte til Simon Kjær og co. fra herrelandsholdet, men hun afviser, at den verserende konflikt har fyldt i kvindetruppen.

»Vi ville sende vores støtte. De støttede os i vores konflikt. Men vi har meget bevidst forsøgt ikke at fokusere på det, selvom vi selvfølgelig ikke har kunnet undgå at følge med i nyhederne,« siger hun og tilføjer:

»Men det er ikke noget, at vi er inddraget i. Vi har haft fokus på kampen mod Sverige.«

Nadim om landsholdskonflikt: Tag jer sammen

Kampen mod Sverige blev tabt 0-1 tirsdag aften i Viborg, og dermed skal Danmark ud i playoff-kampe, der afvikles som en miniturnering mellem Danmark, Belgien, Holland og Schweiz. Kampene spilles i oktober og november.

Et hold kvalificerer sug til VM.

»Foruden skrivebordsnederlaget har vi kun tabt én kamp, og det skal vi tage med os. Jeg er optimist,« siger Pernille Harder.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her