Annonce
Landshold

Medie: Landsholdet bliver sammensat af futsal-spillere

Ifølge Ekstra Bladet bliver det et futsal-hold, der skal spille mod Slovakiet.

Arkivfoto: Michal Dolezal/ AP

Fodboldlandsholdet bliver onsdag mod Slovakiet repræsenteret af futsal-landsholdet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Futsal-fodbold foregår indendørs, hvor spillerne spiller med en bold, der er designet således, at den ikke hopper særligt meget.

I den seneste landskamp for spillede futsal-holdet mod Grønland, og kampen endte 4-4. Futsal-landstræneren hedder Nikolaj Klein Saabye, og han havde i den kamp Nis Andersen, Louis Veis, Rasmus Lucht, Mads Falck og Jim Brothmann Hougaard i startopstillingen, da der kun er fem spillere på banen ad gangen.

Ekstra Bladet har ikke kunnet fået bekræftet, hvor stor en del af den 23-mands stor trup, der kommer fra futsal-landsholdet. Modydelsen for at stille op skulle være et øget tilskud til futsal-landsholdet i fremtiden.

Det danske futsal-landshold består af spillere, der ikke for alvor har haft en udendørskarriere. Futsal er stort i Sydamerika, hvor man specielt i Brasilien går op i fodboldvarianten.

Bolden i futsal er det, der adskiller sig mest i forhold til "normal" fodbold. Bolden er en anelse mindre: futsal 62-64 cm i omkreds, fodbold 68-70 cm i omkreds. Og opspringet er helt specielt. I futsal-reglerne står der, at bolden skal "hoppe minimum 50 cm og maksimum 65 cm på det første opspring, når den er sluppet fra en højde af 2 m".

I futsal spiller man på en bane, der har samme størrelse som en håndboldbane, og målene kan også sammenlignes med håndboldmål.

En futsal-kamp går over to halvlege af 20 minutter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her