Annonce
Landshold

Uefa: Dansk afbud vil få konsekvenser

Danmark kan ikke ustraffet blive væk fra opgøret på onsdag imod Slovakiet, selvom det er en venskabskamp, der ikke tæller.

Danmarks Christian Eriksen, William Kvist og Simon Kjær efter en VM-kvalifikationskamp imod Kazakhstan. Landsholdsspillerne og DBU er ikke blevet enige om en aftale. Derfor vil DBU nu kigge efter andre spillere. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvis det danske herrelandshold melder afbud til onsdagens landskamp på udebane imod Slovakiet kan det udløse en straf til Danmark.

Det oplyser den europæiske fodboldunion (Uefa) i en mail til Jyllands-Posten.

Kampen skal efter planen spilles på onsdag kl. 20.45 i Trnava i Slovakiet. Der er tale om en venskabskamp, der ikke tæller som en kvalifikationskamp. Alligevel vil et afbud udløse en disciplinærsag, der vil blive behandlet af Uefa’s Control, Ethics and Disciplinary Body.

»Alle kampe, der ikke bliver afviklet som planlagt, vil blive håndteret af Uefa’s disciplinærkomite,« skriver Uefa i en mail.


Reglerne er strammet op

Der er strammet op på reglerne for venskabskampe.

Fodboldunionen oplyser, at alle officielle testkampe fremover vil blive reguleret efter regelsættet for den nye Nations League-turnering. Det er en helt ny turnering, der erstatter en del af de normale venskabskampe. Der er mere på spil i den sammenhæng, fordi landsholdet i sidste ende kan udløse en plads ved EM-slutrunden. I den nye turnering møder Danmark Wales på søndag i Aarhus.

I reglerne for Nations League, står der desuden, at der kan blive tale om et økonomisk krav imod den part, der er skyld i, at landskampen ikke bliver afviklet. Det betyder, at Slovakiet kan kræve en kompensation fra Dansk Boldspil Union (DBU) for at få dækket et eventuelt tab, hvis kampen aflyses.

Danmarks modstander på onsdag: Vi har ikke hørt fra DBU

DBU er godt klar over alvoren.

I et forsøg på at få et alternativt hold til at stille op har unionen sendt et brev til superligaklubberne og bedt dem hjælpe med at skaffe kontakt til »relevante spillere«.

»Det håber jeg I kan bakke op om, uanset om det måtte lykkes at skaffe spillere eller ej, idet det er af afgørende betydning i et evt. sanktionsforløb hos Uefa, at vi kan redegøre for at både DBU og de danske professionelle klubber har gjort, hvad der var i vores magt for at stille stærkest muligt til kampene,« skriver DBU i brevet til klubberne.

Kvinderne fik mild straf

DBU har erfaring med aflyste landskampe. I oktober 2017 meldte kvindelandsholdet afbud til en VM-kvalifikationskamp imod Sverige, fordi spillerne og unionen heller ikke på det tidspunkt kunne blive enige om en økonomisk aftale.

Sagen blev også den gang overbragt til Uefa’s Control, Ethics and Disciplinary Body

Danmark blev taberdømt 3-0, fik en bøde på 20.000 euro samt en betinget dom, der betyder, at et nyt afbud indenfor fire år, vil betyde, at det danske kvindelandshold bliver udelukket fra UEFA’s turneringer.

Der var tale om en mild dom, og en del af årsagen til det var, at DBU kunne dokumentere, at den havde gjort meget for at stille med et hold.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her