Annonce
Landshold

Spillerjagten fortsætter: Nu forsøger DBU at plukke spillere fra 1. og 2. division

DBU har samtidig skubbet fristen for, hvornår spillerne skal melde tilbage, om de stiller sig til rådighed for landsholdet.

En hård duel mellem to spillere fra 1. divisionsklubberne Fredericia og Silkeborg i DBU's pokalturnering. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Først rettede DBU henvendelse hos superligaklubberne for at bede om hjælp til at kunne mønstre et alternativt landshold til kampene mod Slovakiet og Wales i denne uge.

Spillerforeningen svarede imidlertid hurtigt tilbage og opfordrede superligaspillerne til at afvise DBU's generøse tilbud.

Nu har DBU sendt en lignende besked rundt til klubberne i 1. og 2. division, ifølge Fyens Stiftstidende.

»SPF (Spillerforeningen, red.) mobiliserer alle kræfter for at få deres medlemmer til at være solidariske med spillerne på A-landsholdet, til trods for at dette ikke er en arbejdskamp. Bekymringen er derfor om vi overhovedet når i mål, hvorfor vi ser os nødsaget til nu, at kontakte jer, som ansvarlige i 1. og 2. division, og bede om samme støtte,« står der i brevet fra DBU's elitechef Kim Hallberg.

Christian Eriksen: DBU får svært ved at samle et landshold

Af brevet fremgår det, at divisionsspillerne kan se frem til at modtage både honorarer og bonusser, hvis de vælger at stille op for det danske landshold, ligesom spillere uden fuldtidskontrakt vil opnå tabt arbejdsfortjeneste ved deltagelse.

I samme ombæring skriver DBU, at spillerne inden mandag aften klokken 19 skal tilkendegive, hvorvidt de har lyst til at spille for det danske landshold. Af hensyn til den videre forberedelse. Den frist var tidligere klokken 15 samme dag.

En af de klubber, der allerede har bekendt kulør i forhold til den igangværende landsholdskonflikt, er fynske Boldklubben Marienlyst.

»Som 2. divisionsklub uden spillere på landsholdsniveau ønsker vi ikke at blive involveret i denne konflikt, som vi mener bør løses af DBU og de reelle landsholdsspillere,« siger Anders W. Berthelsen, der er formand for Boldklubben Marienlyst.

Onsdagens kamp mod Slovakiet er en testkamp, mens søndagens kamp mod Wales er den første kamp i den nyoprettede turnering Nations League.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her