Annonce
Landshold

Christian Eriksen: DBU får svært ved at samle et landshold

DBU forsøger at samle et alternativt landshold til de kommende to landskampe mod Slovakiet og Wales.

Christian Eriksen. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Landsholdets helt store stjerne Christian Eriksen spår Dansk Boldspil-Union (DBU) en svær kamp for at samle spillere nok til at kunne stille et alternativt landshold til denne uges to landskampe.

- Det kan godt være, at DBU forventer, at det er nemt at finde helt nye spillere til landsholdet.

- Men jeg er sikker på, at alle vi danske spillere er enige i, at det bliver svært. Fodbold er en holdsport, og vi forstår alle sammen, hvor vigtigt det er at stå sammen som et hold, siger Christian Eriksen via Spillerforeningen.

DBU og Spillerforeningen kan ikke blive enige om en ny landsholdsaftale. DBU leder derfor efter alternative spillere for at kunne stille hold til kampen onsdag i Slovakiet og søndag hjemme mod Wales.

DR er kommet i besiddelse af et brev fra DBU til superligaklubberne, hvor DBU henvender sig til de danske spillere og beder dem tage stilling til, om de står til rådighed for landsholdet.

Spillerforeningen med klar besked til Superliga-spillere: Sig nej til landsholdet

Spillerforeningen opfordrer spillerne til at sige nej. Og Christian Eriksen tror ikke, at andre spillere siger ja til at spille for landsholdet som følge konflikten.

- Jeg tror, at det er en tanke, der ligger fjernt for fodboldspillere. Hvem gider spille en landskamp, bare fordi der er konflikt.

- Vi ved, at alle spillere forstår, at vi går efter en kollektiv aftale for dansk fodbolds skyld. Vi kæmper i forhandlingerne for vore fundamentale rettigheder også for kommende landsholdsspillere - og ikke for at få flere penge, siger Christian Eriksen.

DBU beder i brevet til superligaklubberne spillerne om et svar senest mandag klokken 15 og lover fortrolighed til de spillere, der melder sig klar, men ikke bliver udtaget.

DBU håber at kunne samle et hold, som unionen kan sende til Slovakiet tirsdag.

Christian Eriksen slår fast, at det i hans øjne er DBU's ansvar, at forhandlingerne er kørt fast, og at spillerne i Danmark ved det.

- Spillerne ved jo også, at det er os spillere, der ville forhandle videre, men at DBU sagde stop. Og at vi spillere tilbød at forlænge aftalen søndag, så vi kunne spille de to landskampe under ordnede forhold.

- Og igen sagde DBU nej. Det her handler ikke om kroner og øre for at stille op for landsholdet. Det handler om rettigheder, siger Christian Eriksen via Spillerforeningen.

Det var ikke muligt at få Christian Eriksen eller Spillerforeningen til at uddybe, hvilke rettigheder der er tale om - og hvori uenighederne med DBU består.

Landsholdet - DBU: Forstå konflikten på to minutter

DBU har tidligere mandag bekræftet, at landstræner Åge Hareide ikke vil ikke være at finde på sidelinjen til ugens kampe mod Slovakiet og Wales.

Onsdagens kamp mod Slovakiet er en testkamp, mens søndagens kamp mod Wales er den første kamp i den nyoprettede turnering Nations League.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her