Annonce
Landshold

Spillerforeningen med klar besked til superligaspillere: Sig nej til landsholdet

I en fællesbesked sendt til flere superligaspillere opfordrer Spillerforeningen til at bakke op om landsholdsspillerne under den igangværende konflikt.

Chef for spillerrådgivningen i Spillerforeningen, Thomas Lindrup, har sendt en fællesbesked rundt til over 200 superligaspillere, hvori han opfordrer dem til at afvise DBU. Foto: Marius Nyheim

Efter forhandlingerne om en ny landsholdsaftale søndag brød sammen, har DBU været på jagt efter spillere, der kan erstatte de nuværende, i forsøget på at sammensætte et alternativt landshold til kampene mod Slovakiet og Wales.

Spillerforeningen opfordrer dog spillerne til at rykke sammen i bussen og takke nej til DBU's generøse tilbud om at spille for landsholdet. Det fremgår af en fællesbesked, der er sendt rundt til over 200 spillere fra Superligaen.

»Kan du ikke sende en besked til jeres trup og bede dem sige nej tak, hvis de skulle blive spurgt af DBU? Vigtigt at vi, spillerne holder sammen som kolleger,« lyder det i beskeden fra Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivningen i Spillerforeningen.

Landsholdet - DBU: Forstå konflikten på to minutter

I beskeden står det desuden, at landsholdsspillerne har brug for opbakning under de igangværende landsholdsforhandlinger.

Jyllands-Posten har været i kontakt med en af superligaspillerne. Han ønsker at være anonym, men fortæller, at han endnu ikke har fået nogen klare instruktioner fra Spillerforeningen.

»Vi har ikke fået trusler om, hvad der vil ske med vedkommende, hvis en spiller bryder sammenholdet og stiller op,« siger han.

Delaney om konflikt: I min verden skal de bedste spille

Han har svært ved at forestille sig, at nogle af spillerne skulle lade sig friste af en landsholdsudtagelse og vende Spillerforeningen ryggen. Dertil er fællesskabet for stort, fortæller han.

»Jeg ville ikke selv gøre det, for jeg bakker op om de ting, som er på spil. Fællesskabet betyder meget. Vi skal stå sammen og sikre gode rettigheder for alle,« siger han.

Mandag eftermiddag blev fællesskabsmantraet yderligere forstærket, da også spillere fra de lavere divisionsrækker fik en personlig mail fra Spillerforeningens bestyrelsesformand, Jeppe Curth.

»Vi minder alle om, at der ikke er nogen regler, der siger, at man er forpligtet til at stille op for det alternative landshold. Heller ikke, selv om ens klub skulle foreslå, at man gør det,« skrev han og afsluttede beskeden med en solidarisk påmindelse:

»Husk: I denne sag spiller vi allesammen på det samme hold.«

Tidligere har bl.a. Hobro-spilleren Vito Hammershøy-Mistrati og AC Horsens-spilleren Lasse Kryger meldt sig klar til at spille for landsholdet. Kort efter valgte begge spillere imidlertid at trække deres udtalelser tilbage.

»I dag begik jeg en fejl. Jeg sagde ja til et interview om en sag, jeg ikke havde sat mig ind i, og kom med nogle egoistiske udmeldinger. Det var en fejl. Selvfølgelig støtter jeg op om vores landshold og selvfølgelig skal vi spillere stå sammen i en evt. konflikt,« skrev Lasse Kryger på Twitter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her