Annonce
Landshold

Overblik: Konflikten endte med en Uefa-dom

Svenskere går ikke videre i sagen om den aflyste kvindelandskamp. Danmark slipper med nederlag og bøde.

De danske fodboldkvinder kan spille videre i VM-kvalifikationen. Det ligger fast, efter Det Svenske Fodboldforbund (SvFF) har besluttet ikke at gøre mere i sagen om den aflyste landskamp mellem Danmark og Sverige.

I november blev Danmark taberdømt 0-3 og fik en bøde på 20.000 euro på grund af afbuddet til en VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

Afbuddet kom som følge af en langstrakt konflikt mellem fodboldspillerne på kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold og DBU. Svenskerne mente, dommen var for mild og appellerede den.

Kvindelandstræner om Uefa-sag: Dejligt med afklaring

Appellen blev afvist, og nu har svenskerne besluttet ikke at tage sagen videre til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Kronologisk oversigt over konflikten:

 • 6. september 2017: Landsholdsaftalen mellem DBU og Spillerforeningen for kvindelandsholdet og U21-landsholdet udløber. Parterne har forhandlet i flere måneder uden at nå en aftale. En stor knast er, hvorvidt DBU skal være arbejdsgiver for spillerne eller ej.
 • 11. september: Kvindelandsholdet udebliver fra en landsholdssamling i Horsens, da en ny aftale ikke er kommet på plads. Holdet selvtræner.
 • 12. september: DBU aflyser EM-revanchen mod Holland som følge af konflikten. Kampen skulle være spillet 15. september i Horsens.
 • 16. september: DBU meddeler, at der er "totalt sammenbrud" i forhandlingerne. VM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn er dermed i alvorlig fare for at blive aflyst eller blive spillet med rene amatørspillere.
 • 18. september: Parterne bliver enige om en delaftale. Aftalen gælder kun kvindelandsholdets ene kamp. Spillerne haster til Ungarn og vinder 6-1 dagen efter.
 • 2. oktober: DBU og Spillerforeningen er stadig ikke enige om en permanent landsholdsaftale. Parterne indgår igen en midlertidig aftale, som sikrer, at U21-landsholdet kan samles og spille to EM-kvalifikationskampe.
 • 16. og 17. oktober: Kvinderne møder ikke ind i landsholdslejren og træner derfor ikke i DBU-regi. DBU meddeler, at melder spillerne sig ikke under unionens fane senest 18. oktober klokken 10, bliver den forestående VM-kvalifikationskamp mod Sverige aflyst.
 • 18. oktober: DBU bekræfter, at man har meldt afbud til svenskerne, og at kampen derfor er aflyst.
 • 19. oktober: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) bekræfter, at VM-kvalifikationskampen mellem Sverige og Danmark er aflyst.
 • 20. oktober: Spillerforeningen og DBU bliver enige om en delaftale, der sikrer, at det danske kvindelandshold i fodbold kan spille VM-kvalifikationskamp i Kroatien 24. oktober. Samtidig oplyser parterne, at de fortsatte forhandlinger vil blive assisteret af mæglere fra Den Internationale Spillerforening (Fifpro) og Uefa.
 • 24. oktober: Uefa åbner en disciplinærsag mod Danmark for at udeblive fra kampen mod Sverige.
 • 16. november: Sagen bliver taget op i Uefas disciplinærudvalg, som kommer frem til, at Danmark skal straffes med at tabe kampen 0-3 og en bøde på 20.000 euro. Derudover kan der komme krav om kompensation til Det Svenske Fodboldforbund for aflysningen af den udsolgte kamp. Hvis Danmark begår en lignende forseelse inden for de næste fire år, bliver straffen en udelukkelse fra Uefas landsholdsturneringer.
 • 12. december: Det Svenske Fodboldforbund appellerer Uefa-dommen til Danmark. Svenskerne mener, Danmark bør smides ud af VM-kvalifikationen.
 • 2. februar 2018: Uefas appeludvalg meddeler, at det har afvist den svenske appel. Dermed står dommen på et 0-3-nederlag og bøden på 20.000 euro ved magt. Svenskerne overvejer, om de vil tage sagen videre til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).
 • 13. februar 2018: Det Svenske Fodboldforbund meddeler, at det ikke vil foretage sig yderligere i sagen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her